Aksaray

Aksaray Üniversitesi öğrencileri sordu Başkan Dinçer cevapladı

09:37 21 Kasım 2021
Aksaray Üniversitesi öğrencileri sordu Başkan Dinçer cevapladı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin röportaj tekliflerini kabul ederek makamında hem ağırlayarak sorularını yanıtladı.

Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla ilişkiler ve Tanıtım 2. Sınıf öğrencileri Osman Akın Şaylı ile  Melek Durukan gazeteci Savaş Yılmaz’a ulaşarak Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer ile röportaj etmek istediklerini beyan ettiler. Yılmaz konuyu Türkiye Gazeteciler Federasyonu İl Temsilcisi Abdulkadir Ay’a ileterek gerekli girişimler neticesinde ilk röportaj gerçekleştirildi.

Başkan Dinçer ve Aksaray Üniversitesi öğrencileri arasındaki keyifli röportaj şu şekilde:

-Bize kendinizi tanıtabilir misiniz?

1981 yılında Aksaray'da doğdum. İlk, orta, lise öğrenimimi Aksaray'da tamamladım. Üniversite eğitimimi o dönemde Niğde Üniversitesine bağlı Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladım. Yüksek Lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi alanında tamamladım. Bu alanda doktora çalışmamı tamamladım.

Meslek hayatına 2006 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Devlet Personel Uzman Yardımcısı, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Personel Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttüm. 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde halkımızın takdiri ile AK Parti Aksaray Belediye Başkanı seçildim.

-Ben İzmir'de iletişim kapsamında Halkla İlişkiler ve Organizasyon bölümü okudum, mezun oldum ve üniversitede de halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü okuyorum. Belediyenin halkla ilişkiler birimi var mı, varsa ne gibi işler yapıyor.

En küçük ölçekli işletmelerde bile halkla ilişkiler birimi bulunurken biz kamu kurumunda da elbette böyle bir birimimiz var. Biz insanlar yararına kamu hizmeti sunarken bir ekip olarak çalışıyoruz. Ekip içerisinde dengenin sağlanması ve uyumun sürdürülmesi için çalışma gerçekleştiren halkla ilişkiler birimimiz vatandaşlarımız ve birimlerimiz arasında koordine sağlayıp köprü vazifesi görüyor. Aslında bu birim daha öncesinde Basın Yayın, Halkla İlişkiler Müdürlüğü adı altında faaliyet yürüyordu. Biz bu birimlerin çalışma esaslarını baz alarak bu müdürlüğümüzü basın yayın farklı olmak üzere Halkla İlişikler Müdürlüğü olarak iki farklı birime ayırdık. Bu birimimiz hizmetlerimizde kalitenin artmasına vesile oluyor. Özellikle Belediyemiz ile vatandaş arasındaki bağlantıyı bu birim aracılığı ile sağlıklı iletişim kanallarıyla kuruyoruz. Sunduğumuz her hizmet ve yaptığımız her işlemde insan odaklı çalışıyoruz.

-İletişim çağında yaşıyoruz ve herkes iletişimin ne kadar önemli olduğunu fark etti. Bu sebeple sosyal medyayı çok aktif kullanıyor belediyeler. Sizde kullanıyor musunuz?

Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden yaptığı paylaşımların ve üretim içeriklerinin tümüdür. Günümüz medyasında sosyal medyanın varlığından bahsetmeden geçmek mümkün değildir. Öyle ki interneti hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Sosyal içerikli paylaşımlar yapmak, görseller paylaşmak çok hızlı olduğu kadar artık çok da kolay. Insan hayatındaki herhangi bir kesiti anında birebir paylaşmakta mümkün oluyor çoğu zaman. Sosyal medya platformlarında insanların buluşup ve iletişimde bulunduğunu göz önünde bulundurarak bizde Sosyal medyayı etkin kullanmaya özen gösteriyoruz. Sosyal medya üzerinden bilgi yarışmaları, şehrimizle tarihi ile ilgili sorular sorarak sosyal medya kullanıcıları ile sürekli etkileşim içinde bulunuyoruz. Zaman zaman esprili ve gülümseten paylaşımlar yaparak etkili iletişim stratejilerini geliştiriyoruz.

-Kurum içi halkla ilişkiler kurum içi iletişimin sağlanması açısından çok önemlidir. Bunun içerisine birçok şeyi koyabiliriz. Toplantılar, etkinlikler gibi... Sizin kurum içi halkla ilişkiler çalışmalarınız var mı?

Bu sorunun cevabını bir önce sorunuzda cevaplamıştım. Bütün kamu kurumlarında olduğu gibi belediyemizde bütün birimler kendi içerisinde ve birimler arasında koordineli çalışıyor. Bizim yürüttüğümüz her çalışma bir bütündür.

-Biz gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var ilerisi için. Başarılı olabilmemiz için ya da hayat ile ilgili ne gibi tavsiyelerde buluna bilirsiniz.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir diyoruz hep. Bunun için gençlerimize her zaman öncelik veriyoruz. Yerel yönetimler olarak bizler, gençlerin kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarına imkan veren projeler yürütüyoruz. Pandemi süreci öncesinde Bizler daha önce her haftanın ilk günü bayrak törenlerinde öğrencilerimizle buluşuyor, okul idarecilerini dinliyorduk. Bununla birlikte üniversiteye hazırlanan gençler, üniversite okuyan gençlerle birçok kez bir araya geldik. Onların fikir ve görüşlerini aldık.

Bizlerin gençlere yönelik yürüttüğü birçok proje var. Bunların en önemlisi Belediyemizin Gençlik ve Bilim Merkezimizi ve ardından gençlerin bizden israrla talep kitap konaklan geliyor. Azmi Milli bahçesinde bulunan Nuri Yazıcı Kitap konağımız gençlerin kaynak bulma noktasında ve üniversiteli gençlerimizin en önemli uğrak noktası oldu, Kitap konakları projesi zaten bizim seçim vaatlerimiz arasında yer alan bir konuydu. TOKI, Hasas ve Nakkaş Mahalleri ile Paşacık mahallelerine tamamlanma aşamasında olan 3 farklı kitap konaklarımız yakın zaman da hizmete açıyoruz.

Gençlik ve Bilim Merkezimizde ise gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşarak yeni fikirler üretmesine imkan sağlıyoruz. Gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda onların fikirlerden yola çıkarak dizayn ettiğimiz Bilim Merkezimiz Orta Anadolu'nun en kapsamlı ve donanımlı Bilim Merkezlerinden birisi. Bilime meraklı ve araştırmayı seven gönüllü gençlerimizi bilim merkezimize bekliyoruz.

 

-Kurumunuzun sizce güçlü olduğu tarafları nelerdir, iletişim kurmak için neler yapmak gerekir ya da nasıl özelliklere sahip olmak gerekir?

Öncelikle son sorduğunuz soruyu ilk cevaplamak isterim ki, bizimle iletişime geçebilmek için herhangi bir özellik aranmıyor. Bize çağrı merkezimiz aracılığı ile whatsapp hattından yada sosyal medya hesaplarımızdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biz altyapıya öncelik vererek şebeke su borularını yani asbest borularını değiştirdik. Bununla beraber hem kanalizasyon iyileştirmesi ve yağmur suyu hattını da yeniledik. Ancak güçlü bir altyapı olduktan sonra yapılan üst yatırımları sürdürülebilir olabilir. Altyapı çalışmasını tamamladığımız yollar ve şehir genelinde bir rekor kırarak yıl içerisinde 160 bin ton sicak asfalt serimi yaptık. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Alt ve üstyapı çalışmalarında yıl içerisinde hedeflediğimiz planların üzerine çıktığımızı da ifade etmek isterim.

Kitap konaklarımız, millet kıraathanesi gibi projelerimiz ile şehrin her yerinde rahat çalışma ve okuma imkânı sunacak. İnşaatı devam Selçuklu Külliye projemiz içerisinde kütüphaneye yer verdik. Bence en önemli çalışmalarımızdır. Bir toplumu ihya eden, diri tutan en önemli şey ilimdir ki, bunun farkındayız ve bu benzeri çalışmalarımızın sayılarını da arttıracağız. Ecdat yadigarı tarihi yapılarımızı da koruma adına restorasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca ekolojik dengenin korunması adına geri dönüşüm atağı yaparak Toplama Ayırma Tesisi ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile yakın zamanda devreye alınacak Entegre Katı Atık Depolama Tesisi projesi ile çöpten elektrik enerji elde edeceğiz. Yaşanabilir çevre, nefes alınabilecek bir doğa yeşillendirme çalışmalarını göz ardı etmemek gerek. Şehrimizin her noktasına ağaç ve fidan dikiyoruz. Dikmeye de devam edeceğiz.

-Açık kapı günleriniz oluyor mu? Belediyelerde böyle bir uygulama olduğunu öğrenmiştim. Açık kapı günlerinde halk ile birebir, yüz yüze iletişim kuruyor musunuz? Pandemiden dolayı belki yoktur şu an da ama öğrendiğim kadarıyla birçok belediye açık kapı günleri oluyor, sizde de oluyor mu?

Birçok belediyenin buna benzer çalışması var. Pandemi öncesi Belediye Meclis Salonu'muzda "Halk Günü" buluşmaları gerçekleştiriyorduk. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmamak adına açık alanlarda "Mahalle Meclis Buluşmaları" ile  yine farkı mahallelerde vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Yüz yüze iletişime geçerek onların taleplerini dinleyerek yerinde çözüme kavuşturma çabası içerindeyiz. Pandemiden hemen sonra halk günü buluşmalarımız kaldığı yerden devam edecek. Vatandaşlarımızı yine belediyemizde ağırlayıp istek ve taleplerini dinleyeceğiz. Ancak mahalle buluşma toplantıları açık alanda gerçekleştiği için mahalle meclis toplantılarımız devam ediyor.

-Aksaray ile ilgili hedefleriniz nelerdir? Göreviniz bitiminde nasıl bir Aksaray hayal ediyorsunuz?

Bize bu yeri layık gören halkıma en iyi hizmeti sunma çabasındayım. Görev sürem boyunca önemli olan vatandaşıma karşı görev ve yükümlülüğümü hakkıyla yerine getirebilmiş olmam diye düşünüyorum.

-Şehrimizin eğitim durumu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben Belediye Başkanıyım. Şehrimizin eğitim durumu hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Ancak geçmişe oranla çok daha iyi bir nokta da olduğumuzu düşünüyorum. Bana göre eğitim hayatımızın her safhasında olmalı. Hangi yaşta olursa olsun insanın kendini geliştirmesi, hayatına bir şeyler katması gerekiyor. 2006 yılında üniversite kuruldu. Üniversitemiz yeni olmasına rağmen devlet üniversiteleri arasında akademik açıdan iyi bir konuma sahip.

-Yurt dışına seyahatleriniz oldu mu, olduysa gittiğiniz şehirleri belediyecilik açısından gözlemler misiniz?

Nasıl ki her meslekte herkes kendi alanına ilgili gözlem yapıyorsa biz de her şeye belediyeci gözü ile bakıyoruz. Sağlanan hizmetler ya da sunulan hizmetler şehrin gelişmişlik ya da büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Bizler de şehrimiz için en yenisi ve iyisini yaparak ihtiyaçlara karşılık verecek hizmetler sunma gayretindeyiz.

-Sizce belediye başkanı kimdir? Kanuni görevlerinin dışında toplumda bir misyonu var mıdır?

Her şeyden önce insanız. Toplumun bir ferdiyim. Evde eş, baba, arkadaşım. Anne babamın yanında da evladım. Bizim misyonumuz kentte yaşayan herkesin yaşam kalitesini artırmak için belediyecilik hizmetlerini vatandaşların talep ve önceliklerini dikkate alarak insan odaklı, çevreye duyarlı ve katılımcı bir anlayışla yerine getirmek.

-Hayalinizde yapmak isteyip de yapamadığınız proje var mı?

Bizim hep hayallerimiz var. Yapmak isteyip de yapamadığımız bir proje yok. Halkımızdan aldığım güç ve destek ile en iyi projeyi en güzel şekilde sunmak bizim birinci önceliğimiz.

-Belediye başkanı olarak halkımızdan istediğiniz var mı?

Yapılan hizmetler bizler için, onları korumak da bizlerin görevi. Bu hususta hassasiyet göstermelerini bekliyorum. O hizmet oraya sunulurken bir yatırım oluyor. Vakıf malı olduğu da unutulmamalı, tüyü bitmemiş yetimin dahi hakkı var.

-Son olarak vermek istediğiniz mesajınız var mı?

Gençlere ve kıymetli hemşehrilerime şunları söylemek isterim ki, bizler bu şehirde doğduk bu şehirde büyüdük bu şehrin evlatları olarak şehrimize hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Şehrimizde birçok tesis inşa ettik. Bu tesislerin temel amacı vatandaşlarımızın en güzel şekilde istifade edebilmesi içindir. Toplumun her kesiminden vatandaşımızın faydalanacağı mekanlar ve hizmetler belediyemizde mevcuttur. Kadınlarımız için Kadın Aktivite Merkezleri, Gençlerimiz için kitap konakları ve Bilim Merkezleri, yetişkinler için ise kıraathaneler külliyeler başlıca belediyemizin vatandaşlarımızın hizmetine açtığı mekanlardır. Bu mekanlardan en güzel şekilde istifade etmelerini tüm vatandaşlarımızdan istirham ediyorum.

İlgi ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu tür mekanlarımızın hizmetlerimizin sayısı artarak devam edecektir. Bizim hizmet anlayışımızın merkezinde insanımız vardır. Bundan dolayı her çalışmamız insanımızın yaşamını kolaylaştırmak ve onlara imkanlar sunabilmek adınadır. Gönül Belediyeciliği sloganı ile kapımız tüm vatandaşlarımıza her zaman açık olmuştur. Bizlerde çarşıda, pazarda, okulda, iş yerlerinde onlarla beraber olmaya buluşmaya devam edeceğiz.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.