Aksaray

Aksaray’da yağmur duası sonrasında geleceğe nefes oldular

17:21 26 Kasım 2021
Aksaray’da yağmur duası sonrasında geleceğe nefes oldular

Aksaray’da yaşanan kuraklık sebebiyle camilerde namazlardan sonra yağmur duası okutturan Aksaray Müftülüğü bu sefer yağmur duasına çıkıldı ardından ise fidan dikilerek geleceğe nefes oldular.

Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güllerin dua ile katıldığı etkinliğe İl Çevre ve İklim  Müdürü  Hüsnü Yıldız, Orman Şube Müdürü Abidder Yurtman,  İl Müftü vekilleri  Yeşil Doğa Dernek başkanı Abdulkadir Ay, Hacı Kerim Yardımlı İmamhatip okulu Öğretmen ve öğrencileri, Selçuklu  Kur’an Kursu öğrencileri,  Şeyh Edebali İmam Hatip okulu Öğretmen ve  öğrencileri, Cemalettin Aksarayii Hafız proje Anadolu imamhatip okulu Müdürü Bayram Demirtaş ile okul öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldılar.

Fidan diktikten sonra  açıklamada bulunan Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, “Tam fidan dikme mevsimindeyiz. Kurak geçen günlerde camilerde yağmur duası yapılıyordu.  Allaha Hamdolsun Çarşamba yağmur yağdı bugün Hem şükür mahiyetinde  hem de bu rahmetin bereketin devamı için kalbi duayı fiili dua ile birleştirelim dedi fidan dik dua et etkinliği yaptık rabbim inşallah diktiğimiz fidanları yeşertsin hem de yeşil Aksaray’a katkı olsun diledik” dedi.

Abidder Yurtmanda konuşmasında,  “Bu Mübarek günde yağışın az olduğu dönemde yapılan dua ile inşallah beklenen yağışları alırız, bereketimiz daha çok  olsun  hafta sonu umarım ciddi bir yağış olurda geleceğe nefes olsun diliyorum” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.