Aksaray

Almanya Türk Federasyon 29. Olağan Büyük Kurultayı yapıldı

15:34 28 Kasım 2021
Almanya Türk Federasyon 29. Olağan Büyük Kurultayı yapıldı

Aksaraylı delegelerin de katıldıkları Almanya Türk Federasyon 29. Olağan Büyük Kurultayı büyük bir katılımla gerçekleşti Genel Başkanlığa Şentürk Doğruyol yeniden seçildi.

Pandemi tedbirlerinin alındığı Almanya Türk Federasyon 29. Olağan Büyük Kurultay'ını önemli davetlileri vardı MHP İstanbul Milletvekili, Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin şeref misafiri olarak salonda yerini alırken katılımcı delegelerden alkış aldı.

Türk Federasyon kurultayına Avrupa Türk Konfederasyonuna bağlı faaliyet gösteren Türk Federasyonların genel başkanlarından Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Orhan İlhan, İngiltere Türk Federasyon Genel başkanı Abbas Balta, Avusturya Türk Federasyon Genel Başkanı Ali Can, İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, Belçika Türk Federasyon Genel Başkan vekili Hamit Atak, Danimarka Türk Federasyon heyeti ve Türk Federasyon büyük kurultay delegeleri ve Aksaraylı Ülkücü Dursun Çiçek ve arkadaşları katıldılar.

“BİRLİKTE BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Türk Federasyon 29 Olağan Büyük kurultayı, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, yasa gereği Alman milli marşının dinlenmesi ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başlayan kurultayda verilen teklifle Divan Başkanlığına Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Orhan İlhan getirildi divan üyeliklerine ise Türk Federasyon GİK üyeleri Yaşar Çam ve Yılmaz Gülabioğlu seçildi.

Genel başkanlığa yeniden seçilen Şentürk Doğruyol konuşmasında:

“Avrupa Türklüğünün en büyük ve en önemli kuruluşu olan Türk Federasyonumuzun tekrar Genel Başkanı seçilmek beni ziyadesiyle onurlandırdı. Bu şerefli göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 29. Faaliyet döneminde bu görevi büyük bir onur ve heyecanla yerine getirmeye çalışacağız ve siz kıymetli ülküdaşlarımızın desteğiyle birlikte bayrağı daha ileriye taşıyacağız.

“BU YÖNDEKİ GAYRETLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Ayrıca, Federasyonumuzun geldiği bu noktadan, birlik ve beraberlik içerisinde daha ileriye, daha güzele götürmek temel hedefiyle, asimile olmadan, yaşadığımız toplumla karşılıklı uyuma inanarak bu yöndeki gayretlere devam edeceğiz. Avrupa Türklüğünün milli ve manevi benliğine sahip olarak asırlar boyu kalıcı varlığı, her türlü probleminin tespiti ve çözümü yolunda yılmadan ve yorulmadan çalışacağız. Kendisiyle birlikte çalışmış olmaktan onur duyduğum Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanım Sayın Cemal Çetin beyin yol gösterici, birikimlerinden ve yardımlarından yararlandık, yararlanmaya devam edeceğiz." dedi

ÇETİN AVRUPA TÜRKLÜĞÜNÜN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin’in kurultayda yapmış olduğu konuşmasında ise Avrupa Türklüğünün gündemini değerlendirerek, "Almanya Türk Federasyonun 29. Büyük Kurultayında tekrar göreve gelen Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı ve yöneticilerine, yeni görevleri için başarılar diliyorum. Toplantımızın Avrupa Türklüğüne hayırlı olmasını diliyor, hepinizi selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin selamını getirdim. Genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli, Avrupa Türklüğünün her türlü dertlerini, dert edinen, başarılarıyla sevinen liderimiz siz kıymetli ülküdaşlarına kucak dolusu selamlar gönderdi." Dedi Kurultay büyük bir heyecanla başladı birlik gösterileriyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.