Aksaray

Vakıflar haftası dolaysıyla Aksaray’da dolu dolu geçecek

13:53 08 Mayıs 2022
Vakıflar haftası dolaysıyla Aksaray’da dolu dolu geçecek

2022 yılı Vakıf Haftası, ''Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği'' temasıyla 9-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"Vakıf eserleri ve paylaşma infak etme paylaşma kültürü" teması işlenecek bu yılki etkinliklerde çeşitli yarışmalarla vakıf eserleri konusunda öğrencilerin dikkati çekiliyor. Türkiye'de 1983 yılından bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ''Vakıf Haftası'' kutlanmaktadır. Her yıl mayıs ayının ikinci haftası, ''Vakıf Haftası'' olarak ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 2022 yılı Vakıf Haftası, ''Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği'' temasıyla 9-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Aksaray’ gerçekleştirilecek etkinlikler şu şekilde:

  • 9 Mayıs: İhtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere gıda kırtasiye ve kıyafet yardımı
  • 10 Mayıs: ''Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği'' temasının yerel medyada tanıtımı
  • 11 Mayıs: Öğrencilere yemek ikramı
  • 13 Mayıs: ''Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği'' temalı broşür dağıtımı
  • 13 Mayıs: Cuma Zinciriye Medresesi’nde saat 09.30’da Açılış ve protokol konuşmaları. Ardından ise ney dinletisi, ebru sanatı Aksaray belediyesi etkinlikleri gerçekleşecek. Saat 13.00 itibariyle ebediyete intikal eden, Vakıflara hizmeti geçenlerin ruhlarına Mevlid- i ŞERİF okutulması. 14.00’da ise Nasrettin Hoca gösterisi. Saat 15.00’da ise Aksaray Üniversitesi’nde Panel- Resim Sergisi ile Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleşecek.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.