Aksaray

Aksaray’da Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB için ilk adım atıldı

17:00 05 Temmuz 2022
Aksaray’da Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB için ilk adım atıldı

Aksaray’da, Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması için ilk adım Vali Hamza Aydoğdu'nun imzasıyla atıldı.

Aksaray ilinde üreticilerin kümelenerek güçlerini birleştireceği Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Kargın'da kuruluyor. İlin jeotermal kaynak potansiyelinin tarımsal üretimde değerlendirilerek seracılık faaliyetlerinin ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine yönelik olarak Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB kurulması için Aksaray Valiliğinin öncülüğünde ilk adım atıldı.

EN AZ 20 ADET SANAYİ TESİSİNİN YER ALMASI PLANLANIYOR

Projenin, Aksaraylı üreticilerin kümelenmesi ve entegre seracılık faaliyetleri açısından bölgenin önemli projelerinden birisi olacağı değerlendirilmektedir. Yaklaşık 2 bin dekar alanda kurulacak olan Aksaray Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB'de, büyüklüğü 25 dekardan başlayan en az 40 adet sera işletmesi ile üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik en az 20 adet sanayi tesisinin yer alması planlanmaktadır.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM HEDEFİ 

Aksaray ilinin ekonomik gelişmişlik düzeyine de önemli katkı sağlayacağı değerlendirilen projeyle, yılın on bir ayı üretim yapılması, yılda 50 bin ton yaş sebze ve meyve üretilmesi, öncelik ve çoğunluk kadınlar olmak üzere doğrudan 2 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.