Aksaray

Parmaklarındaki engelini tablolarıyla aştı! Ressam Mustafa Turgut 2’nci sergisini açtı

11:22 16 Ağustos 2022
Parmaklarındaki engelini tablolarıyla aştı! Ressam Mustafa Turgut 2’nci sergisini açtı

Aksaray'sa resim öğretmenliği yapan ressam Mustafa Turgut, parmaklarında bulunan engeline rağmen yılmayarak Efor İş Merkezi Etkinlik alanında 2'nci karma sergisini açtı.

Aksaray Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Okulu’nda resim öğretmenliği yapan ressam Mustafa Turgut parmaklarında olan engele rağmen yaptığı tablolarını Efor İş Merkezi Etkinlik alanında görücüye çıkardı ve sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Mustafa Turgut’un 2’nci karma sergisinde konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk, ''Okullarımızda gerçek sanatçılarla eğitim vermek, yeni yetenekleri ortaya çıkaracaktır. Bu vesileyle ortopedik engeline rağmen tuvale duygularını aktaran değerli öğretmenimiz ressam Mustafa Turgut'a başarılar diliyor serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

''SANAT BİZİM CAN SİMİDİMİZ”

Resim sergisinde sanatçının eşi Tuğba Turgut’un piyano çalışı ortama renk kattı. Eşinin daima destekçisi olduğunu beyan eden Turgut, kendisinin de müzik öğretmeni olduğunu ancak tayin beklediğini aktardı. Turgut, ''Sanat bizim can simidimiz hayata tutunduğumuz yegâne sevgimizdir'' dedi.

AİLE VE ÇEVRE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Evinin bir köşesini atölyeye çeviren engelli bireylerin hayata tutunması için aile ve çevre desteğinin çok önemli olduğuna işaret eden ressam Mustafa Turgut şöyle konuştu:

''Bu arada, gönüllü olarak başladığım resim öğretmenliği de beni hayata bağlıyor. Öğrencilerin beni meraklı bakışlarla resim yaparken izlemesi, resim konusunda soru sormaları beni çok heyecanlandırıyor. Ben, eğer bugün hayatta ve başarılıysam, bunu önce aileme daha sonra da yakın çevreme borçluyum. Çünkü yaşadığım tüm zorlukları aşma konusunda hem ailemden hem de çevremden büyük destek gördüm.”

RESİM YAPMAYA ENGEL YOK

Engelli bir ressamında sergi açabileceğini gösterebilmek açısından bunu çok önemsediğinin altını çizen sanatçı ''Eğer, engelli bireylere gereken destek sağlanırsa hepsi başarılı olur. Kendi hayatlarını kazanabilirler. Engelli bir birey olmak ‘sanata engel değildir'' şeklinde konuştu.

“RESİM BENİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ OLDU”

Ressam Turgut ''Azimli olan mutlaka başarılı olur. Ben bunun örneğiyim. Eşimin piyanoyla verdiği ilham ile parmaklarımdaki ortopedik engelime rağmen hiç yılmadım. Hayata tutundum. Şu anda 2’ncisini açtığım karma sergimi sanatseverlerle buluşturduğum için mutluyum. Çok olumlu tepkiler aldım. Resim benim için vazgeçilmez oldu. Her fırça darbesinde ailemin desteğini hissediyorum. Tüm gayem yeni ressamlar yetiştirebilmek ve gençlere bu sevgiyi aşılayabilmektir'' dedi.

Sanatçının 2’nci karma sergisinin açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk, Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Turan, Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay, öğretmen meslektaşları ve birçok sanatseverler katıldılar.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.