Aksaray'da polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Yanaklarını gösterip 'dudaklarım' dedi
Aksaray’da polis ekiplerinin çevirdiği aracın alkollü sürücüsü ile ekipler arasında ilginç anlar yaşandı. Alkolmetreyi üflemek istemeyen alkollü şahıs, yanaklarını gösterip ‘dudaklarım’ dedi.
Olay, Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kentte huzur ve güven uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri durumundan şüphelendikleri 06 MMB 83 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Polisin ikazından kaçmak isterken bekçileri geçemeyen sürücü Osman K. (20) ve yanındaki 4 arkadaşı araçtan indirildi. Sürücünün ve arkadaşlarının üst aramasını yapan polis ve bekçiler şahıslarda herhangi bir suç unsuruna rastlamadı.
"DUDAKLARIM ŞİŞİYOR NASIL ÜFLEYEMİYORUM AĞABEY"
Şahısların üst aramasından sonra araç üzerinde arama çalışması yapan bekçi ve polis ekipleri direksiyonun hemen altına gizlenmiş çakar lamba ve siren düzeneği tespit etti. Araçta siren ve çakar lamba çıkması üzerine şahısların üzerinde incelemesini artıran ekipler sürücüyü alkol testine sokmak istedi. Trafik polisinin getirdiği alkol metreye üflemek yerine sadece yanaklarını şişirerek üflemeyen sürücü bu kez ilginç diyaloğu ile dikkat çekti. Alkol metreye üflemeyerek polisi kandırmaya çalışan sürücü polis memurunun defalarca “Üflemiyorsun” demesi üzerine önce parmaklarıyla yanaklarını işaret etti sonra da elleriyle yanaklarını asılarak, “Dudaklarım şişiyor nasıl üflemiyorum ağabey” diye cevap verdi.
CEZAYI DUYUNCA HEMEN ÜFLEDİ
Alkolmetreye üflemeyerek polis ekiplerini kardırmaya çalışan genç sürücü ile polisin ilginç diyaloğu gülümsetirken, bir kez daha alkol metreyi uzatan polis memuru bu kez, “Ret çıktısı alırım 2 sene gider ehliyetin” deyince sürücü üflemeye karar verdi. Polisleri kandıramayacağını anlayan genç sürücü alkol metreye üflerken, yapılan test sonucunda 1.14 promil alkollü olduğu tesit edildi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL para cezası kesilirken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Üzerinde çakar düzeneği bulunan araçtan düzenek sökülürken araç, sürücünün alkolsüz arkadaşına teslim edildi. Sürücü, ifadesi alınmak üzere Hasandağı Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.
YORUMLAR
6 Yorum Var-
RTEEBU
3 yıl önce
Şikayet Et
Yazık etmişsin gençliğine, inşaallah ıslah olursun...
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
hakan
3 yıl önce
Şikayet Et
bu tiplerin cezası elli binxen başlamalıki içerken neresine içtiğini unutmasınlar
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Misafir
3 yıl önce
Şikayet Et
Bekçiler benim bildiğim sokaklarda olması lazım hırsızlar için bunlar polisin işini yapıyorlar
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Ayran is good
3 yıl önce
Şikayet Et
Sadece 1823 TL mi, çok komiksiniz.
Beğen
Toplam 1 beğeni
-
Duyarlı
3 yıl önce
Şikayet Et
x10 yapacaksın ki birazcık canı yansın. Yoksa boş...
Beğen
Toplam 1 beğeni
-
Aziziyeli
3 yıl önce
Şikayet Et
Alkollü halde kaza yaparak bir cana kıysa ödeyeceği cezalar kurtarmaz. Kaza yok ceza var hiç yoktan iyidir fakat altı ay yetersiz. En az üç yıl ehliyeti alınmalı ve tekrar verilirken de yeniden imtehana tabi tutulmalı. Buradan yetkililere sesleniyorum 'Yeni düzenleme getirilerek araca entegre edilecek alkol testi düzeneği olmalı ve sürücü test çubuğuna üfleyip negatif sonucu verdikten sonra çalışır halde olmalı." İsveç te bu uygulama taksi şoförleri için var. Ülkemizde genel olarak uygulanmalıdır.
Beğen
Toplam 4 beğeni
-
Alperen
3 yıl önce
Şikayet Et
Peki o düzeneğe alkollü olmayan birisi üflerse ve alkollü sürücü direksiyona geçerse ne olacak. Herkesin vicdanı kendi polisidir.
Beğen
İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle