Aksaray

Aksaray'da hayırsever bir iş insanının yaptırdığı lise binası törenle açıldı

17:45 21 Eylül 2022
Aksaray'da hayırsever bir iş insanının yaptırdığı lise binası törenle açıldı

Aksaray’ın Eşmekaya beldesinde iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya tarafından yaptırılan 12 derslikli Anadolu Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

İş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya'nın yaptırdığı ve ismine iş insanın adı verilen lisenin açılışı için tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da törene katılım sağlayıp bir konuşma gerçekleştirdi. Aydoğdu, yaptığı konuşmasında önemli olan her şeyin kaybolduğunu ancak değerli olanların asla kaybolmayarak insanların hem zihninde hem de kalbinde yerini almaya devam ettiğini söyledi.

"BU HAYIRSEVERLİK HİÇBİR KÜLTÜRDE, MEDENİYETTE YOKTUR"

Vali Aydoğdu; hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya'nın çocukların eğitim göreceği ve onların her yaptığı hayrın aynı zamanda onun amel defterine işleyeceği bir yapıt bıraktığını belirttiği konuşmasının devamında, "Bu değerli bir yapıt ve kıyamete kadar bir anlam ifade edecek. Allah kendisinden razı olsun. Bu hayırseverlik örneği, hiçbir kültürde, medeniyette yoktur. Kendisine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

"5 TANE 112 ACİL SERVİS İSTASYONU YAPTIRACAK"

Hayırsever iş insanının eğitime verdiği desteğin yanı sıra Aksaray merkezde bir trafik eğitim parkı yaptırdığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Çocuk trafik eğitim parkı yaklaşık 2.5-3 milyon liraya mal oluyor. Öğrencilerimiz ve çocuklarımız trafik eğitim parkında hem teorik eğitim, hem pratik eğitim alacaklar. Değerli hayırseverimiziz sağlık alanında 5 tane 112 acil servis istasyonu yaptıracak. Vermek kolay gibi görünüyor ama gerçekten vermek, bir eser bırakmak öyle kolay olmuyor. Ben burada bütün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz adına Aksaray'ın gurur günlerinden birini yaşadığımızı düşünüyorum. Huzurlarınızda Ahmet Yaşar Eşmekaya beyefendiye, bütün aile fertlerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Ramazan Kaşlı’da yaptıkları konuşmalarında iş insanı Eşmekaya’nın adını taşıyan Anadolu Lisesinin hayırlı olması dileğinde bulunarak bu anlamlı desteğinden dolayı Eşmekaya'ya teşekkür ettiler.

İlkokulu Eşmekaya'da tamamladığını, yaşamında çok mutlu olduğu bir günü yine kendi memleketinde yaşadığın ifade eden iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya ise yaptığı konuşmasında sahibi olduğu şirketin birçok sosyal sorumluluk projesi üzerinde çalıştığını söyledi.

"BURADA VATANA MİLLETE BAYRAĞINA BAĞLI İYİ İNSANLAR YETİŞECEKTİR"

Konuşmasında; "İnsan ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın doğduğu yer özünde hep kalıyor" diyen Eşmekaya, "Bu nedenle kişinin yapacağı işlerde önceliği hep ekmek yediği, su içtiği yerler öne çıkıyor. Bu nedenle yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinde eğitim ve sağlık tesislerine verdiğimiz öneme binaen ilk eğitim tesisimizi kendi doğduğumuz yer olan memleketimiz olan Eşmekaya’da başlatma imkânına kavuştuk. Allah bu gün burayı da açmayı nasip etti. Hayırlı uğurlu olsun. Burada vatana millete bayrağına bağlı iyi insanlar yetişecektir. Yarınlara dönük çalışmaları olan çocuklar yetiştireceklerdir.” dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.