Aksaray

Anadolu basını Aksaray'da toplanıyor

17:12 23 Kasım 2022
Anadolu basını Aksaray'da toplanıyor

TGF Aksaray il Temsilciliği ev sahipliğinde, 68. Başkanlar Konseyi toplantısı 25-27 Kasım'da Aksaray'da gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları, Aksaray'ı tanıma fırsatı bulacak.

TGF Aksaray Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından Aksaray’a  gelen Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları, tarihi ve turistik yerleri gezerek Aksaray’ı daha iyi tanıma ve tanıtma fırsatı bulacak.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri , balkanlar ve Türk Dünyası Gazetecileri, Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarının da hazır bulunacağı 68. Başkanlar Konseyi toplantısında Anadolu medyasının içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm önerileri ile tartışılacak.

FEDERASYON, KURULUŞ MERKEZİ OLAN AKSARAY'DA TOPLANACAK

Anadolu basınında önemli bir yeri olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 1996 yılında Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Abdulkadir Ay'ın davetiyle  yapılan başkanlar konseyi toplantısında alınan tarihi kararla Aksaray'da kurulmuştu.    68.Başkanlar konseyi Toplantısına katılmak üzere  yeniden Aksaray ilinde toplanacak olan başkanların önemli kararlar alması bekleniyor.

AKSARAY  TANITILACAK

Aksaray  TGF Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleşecek olan programda Türkiye’nin dört bir yanından Aksaray’a  gelecek olan Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları, Aksaray ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezerek Aksaray’ı daha iyi tanıma ve tanıtma fırsatı bulacak.

Aksaray’a  gelen Başkanlar  Dünya mirası olan Ihlara Vadisini  ve bölgede yer alan  tarihi ve turistik yerlerini gezerek, medyada şehrin daha iyi tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Ev sahipliğini TGF Aksaray il temsilciliğinin üstlendiği 2 günlük programın  Sponsorluğunu Yeşil Doğa Derneği  gönüllüleri üstlenirken, organizasyon Aksaray tarafından sahiplenildi.

"YEŞİL VATAN" SAHİPLENİLECEK

68. Başkanlar Konseyi Toplantısının en önemli kısımlarından birisi ise Anadolu basınının istiklal harbinde olduğu gibi Yeşil Vatan savunmasında da öncülük etmesidir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu  ile Yeşil Doğa Derneği arasında yapılacak protokol ile ‘’Türkiye’nin Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ Projesinin startı verilecek.

https://video.haber7.com/video-galeri/224905-anadolu-basini-aksarayda-toplaniyor

Aksaray’a gelen Başkanlar Aksaray Basın Ormanında Kendi isimlerinin yazıldığı  Fidanları  toprakla buluşturacaklar ayrıca   Ağaçlandırma çalışmalarının  ülke geneline yaygınlaşması için kendi illerinde  öncülük ederek "Türkiye’nin Etrafı Yemyeşil Dağlar" projesini yürütecekler.

ÖNEMLİ ZİYARET VE GEZİLER DE YAPILACAK

25-27 Kasım  2022 tarihleri arasında her ilden bir Gazeteciler Cemiyeti’nin temsil edildiği Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Başkanlar Konseyi toplantısıyla ilgili bilgi veren TGF Aksaray temsilcisi ve Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay, program hakkında şöyle konuştu: "Türkiye Gazeteciler Federasyonuna kuruluş merkezi olan Aksaray’ımız da Federasyonlara Bağlı Cemiyet Başkanlarımızı ve üyelerini şehrimizde ağırlayacak olmaktan büyük onur duyuyoruz. Toplantımız kapsamında birtakım ziyaretler yaparak federasyon çalışmalarımız hakkında bilgiler aktaracağız. Ayrıca Dünya mirası olan Ihlara vadimizi ve  bazı turistik yerlerini de gezme ve tanıtma fırsatımız olacak. Toplantılarımızla birlikte bize bu imkanı sağlayan tüm paydaşlara ve ayrıca TGF yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.