Aksaray

Yeşil Doğa Derneği'nden ağaç katliamına tepki!

12:50 20 Aralık 2022
Yeşil Doğa Derneği'nden ağaç katliamına tepki!

Yeşil Doğa Derneği, Aksaray'da ortak site alanı içerisinde bulunan ağaçların bir işletmeye park yeri yapılması için kesilmesi olayıyla ilgili suç duyurusunda bulunarak, kınama metni yayınlandı.

Olay, Aksaray'ın Yunus Emre Mahallesi muhtarlığı yakınlarında yer alan Doğuş sitesinde yaşandı. Bir site sakini, sitenin bahçesinde yer alan ağaçlardan 6 tanesini kökünden kesti. Kesilen ağaçları gören diğer site sakinleri tepki gösterirken, ağaçları kesen şahıs ağaçları budadığını iddia etti.

Yeşil Doğa Derneği, Aksaray'da ortak site alanı içerisinde bulunan ağaçları site sakinlerinin rızası alınmadan kesen iş yeri sahibi hakkında hem suç duyurusunda bulunuldu hem de kınama metni yayınlandı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YEŞİL AKSARAY’A BALTA VURANLARI  KINIYORUZ

"Yıllardır Devlet vatandaş iş birliğiyle bir fidan daha fazla dikilmez mi diye çırpınıp duruyoruz. Ancak kamuoyunda haberlerde yer alan habere göre Yunus Emre Mahallesi'nde bir site alanında, site sakinlerinin onayı olmadan bir iş yerine park yeri oluşturulmak üzere ağaçlar acımasızca kesilmiş ve çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından  ihbarda bulunmuştur. Küçücük fidanların dikilmesi için "Aksaray’ın Etrafı Yemyeşil Dağlar" diyerek yıllardır fidan dikme çağrısını yaparken, çocuklarımız koşa koşa fidan dikme yarışına girmişlerdi. Ancak duyduk ki herkes aynı sevdada değilmiş. Küçük menfaatler uğruna koskoca ağaçları katlederek park yeri oluşturma adına Yeşil Aksaray'a balta vuranları şiddetle kınıyor, gerekli yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz." denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.