Aksaray

Aksaray'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

12:41 30 Ağustos 2023
Aksaray'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Aksaray'da büyük taarruzun 101. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tören Jandarma Komando Timi gösterisi, halk oyunları gösterisi ve kortej geçidi eşliğinde coşkuyla kutlandı.



30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapmasının ardından saygı duruşuna bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu , törende hazır bulunan asker ve polisleri selamladı.

Törene Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Hüseyin Altınsoy , Turan Yaldır, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ,Rektör Alper Arıbaş ,Vali Yardımcıları , İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, STK temsilcileri , kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu törende yaptığı konuşmasında; mazisi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin ebedi istiklâlini kazandığı gün olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümüne erişmenin haklı onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aziz Milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihinde, birbirinden kıymetli, sayısız zafer vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan, bir zaferden öte, daha derin manalar taşır. İşte, 30 Ağustos Zaferi de bunlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.30 Ağustos, vatanı, bayrağı, istikbâli, ezanı için hiç düşünmeden ‘Ya İstiklâl Ya Ölüm’ diyen ecdadımızın kahramanlık destanı, bağımsızlık nişanesidir. 30 Ağustos; bizler için vatan aşkıyla yeniden doğuşun, bu topraklarda ebediyen özgürce varoluşun günüdür. Zaferimiz kutlu olsun.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Burak Kılıç’dakonuşmasında; 30 Ağustos’un 3 yıl süren onurlu bir kurtuluş mücadelesinin muhteşem bir zaferle sonuçlandığı gün olduğunu söyledi. Kılıç; “30 Ağustos 1922 tarihinde Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’daki Türk varlığına kast edenleri tarihe gömdüğü gömmüştür. Bu zafer yüce Türk ulusunun bağımsızlık aşkını, Türk ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir.” dedi.

Tören Komandoların yürüyüşü ve araçların kortej geçişiyle son buldu Vali Kumbuzoğlu valilik girişinde tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.