Aksaray

Aksaray’da Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

17:36 03 Ekim 2023
Aksaray’da Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Aksaray Müftülüğü tarafından tertip edilen Peygamber Efendimizin Doğum Günü Münasebetiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi hafta kutlaması yapıldı.

Aksaray Kültür Merkezinde yapılan Etkinliğe Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak ,  ASÜ Rektörü Prof Dr Alpay Arıbaş , Aksaray Belediye Bşk. Vekili Yakup Kadri Perek Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar  Ak Parti M ilçe bşk Muammer Gür, MHP İl bşk Burrhan Karataş ,kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Aksaray Müftülüğü tarafından Düzenlenen Mevlid i Nebi kutlama töreninde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu hafızlık yarışmasında Türkiye 2.si seçilen Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu 7 sınıf öğrencisi Ahmet Asaf SEVER'alnından öperek başarılar diledi  Aksaray Müftülüğü tarafından 1 tam altın ödülü hediyesini taktim etti.

İlk Kur’an tilavetini Vali Kumbuzoğlu 1 den 600 e kadar ayet içerisinden birisini söylemesi istenince 68 Aksaray plakası olsun dedi ve Hafız öğrenci Ahmet Asaf SEVER ezbere okuyarak alkış aldı.

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar Açılış Konuşmasını yaparak Haftanın önemine işaret etti Işıldar; Allahın en güzel isim ve sıfatları üzerinize olsun diyerek başladığı konuşmasında Mevlid-i Nebi  Nebbi Demek Peygamber demektir  Süleyman çelebinin ifadesiyle  ol  gece kim doğdu  kasidesinde indiler melekler saf saf  dizeleriyle peygamber sevgisi ifade edilmiştir.

Bu sene Diyanet başkanlığımız tarafından belirlenen Mevlidi Nebi de öne çıkan Başlık ‘’ Hz Muhammet Mustafa nın yolunda İman ve İstikamet ‘’ belirlenmiştir dedi Konuşmasında ayetlerden ve haislerden örnek veren Müftü Işıldar İtikametini dosdoğru tutanlar bu dünyada da öbür dünyada da melekler tarafından korunacaklardır biz sadece kendimizden değil yakınlarımızdan ve çevremizden de sorumluyuz Din Nasihattir din Samimiyettir  kime karşı  samimiyet  diye Peygamberimize sorulduğunda Allaha Karşı  Samimi olmak sonra Kitabına karşı samimi olmak sonra Peygamberine ardından amirlerine ve sevdiklerine karşı samimi olmaktır hafta dolaysıyla hepinizi kutlarım dedi  dedi.

VALİ KUMBUZOĞLU İNSANI İYİLİK ÜZERİNDE SAMİMİ KILMAK

Aksaray Valisi Mehmet  Ali Kumbuzoğlu Yaptığı konuşmasında ‘’ Önce insan olmak daha sonra Müslüman olmak gerek zaten Müslümanlığın özünde samimiyet  vardır Cenabı Allahın hoşuna gidecek davranşlar vardır, Önce Aile ailede islamı içselleştirmek gerekiyor İslam sadece namaz kılmak değil davranışıyla medeni ilişkilerinde insan olmak çevresine örnek olmak gerektirir işte Peygamber efendimizin yaşantısı bu yöndedir dedi.

Konuşmacıların ardından Hafta dolaysıyla verilen Konferans dikkat çekiciydi, Konuşmacoı olarak katılan ASÜ İİF Öğretim Görevlisi Dr M. Sami Yıldız yaptığı konuşmasında Böylesine Biz insanlara yüksek makam veren Melekleri iblisleri bize secde ettiren bizleri en iyi temsil eden peygamberimizi rahmetle anar Allahın selamıyla selemları diyerek ‘’Peygamberimizin İman ve İstikametini’’ işledi yaptığı etkili konuşmasıyla tam not aldığı salondan alkış aldı.

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar ve beraberindekiler Hafta dolaysıyla Hastanede yatan hastalara karanfil dağıtarak Mevlidi Nebi haftasını kutlamıştı.

Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle, Nakkas Mahallesi Yeni Camiinde 22 genç öğrencinin katılımıyla yapılan veda hutbesi yarismasi ödül törenine iştirak etti. İl Müftümüz Işıldar, yarışmada dereceye giren ilk yedi kişiye bisiklet, diğer gençlere 550 tl hediye ödül verdi. İl Müftümüz; yarışmayı düzenleyen ve emek sarf eden Nakkaş Mahallesi Yeni Camii İmam Hatibi Fatih Tekeç'e, yarışmaya katılan 22 öğrenciye ve ailelerine tek tek teşekkür etti.

Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında önceki gün İl Müftülüğü Vaizi Yasemin Aydın'ın "Şehrim Peygamberin İzinde" projesi kapsamında Peygamber Efendimizin hayatından bir sünneti çocuklarınızın hayatlarına aktabilmek gayesi ile, Aksaray belediyesi işbirliği halinde Mevlid-i Nebi çocuk şenliği düzenlenmiştir. Yapılan şenlikte Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İl Müftü Yardımcılarımız Mahmut Çelikoğlu ve Raziye Bozova, kurum amirleri, aileler ve çocuklar katılım sağladı. Bilim Merkezi müdürü Emre Bozdemir başkanlığında Müftülük Camiinde meddah gösterisi, atölyeler, aile katılımlı oyunlar, sanal gerçeklik oyunları, zeka ve el becerisi oyunları hazırlandı. Aile ve çocukların yoğun katılım sağladığı, çocukların bol bol eğlendiği program ikramla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.