Aksaray

5. Aksaray Kitap Günleri açılışı yapıldı

14:13 16 Ekim 2023
5. Aksaray Kitap Günleri açılışı yapıldı

Aksaray'da resmi açılışından önce ilk 2 günde 40 bin ziyaretçisiyle buluşan ve 9 gün sürecek olan 5. Kitap Günleri Kur’anı kerim tilavetiyle açıldı.

Aksaray Belediyesinin tertip ettiği 5.Kitap Günleri Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Rektör Alpay Arıbaş, genel  sekreter Hakan Kılınçkaya, yazar Zafer Şahin kurum müdürleri ve STK temsilcileriyle Kitap severler katıldılar.

Dinçer; Aksaray Okuyor bizde ufuklarını açmak için elimizden geleni yapıyoruz

AÇILIŞ konuşmasını yapan Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer ilk Yapılan 4 kitap günlerine baktığımızda 5.kitap günleri daha üstüne konulmuş daha ilgi gördüğüne şahit olduk Aksaray kitap okumaya oldukça hevesli ve istekli bir çocuğun okuduğu her kitap ona kişilik kazandırıyor onun için kitap okumaya teşvik etmek zorundayız dedi Diner bu günki kitap günlerinde 95 yayınevi  9 gün boyunca 100 ün üzerinde etkinlik olacak  tabî ki Aksaray Okuyor, bizde  gençlerimizin  ufuklarını açmak için elimizden geleni yapıyoruz dedi.

Aydoğdu; her çocuk insanlığını kitaptan öğrenir

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu,şunları söyledi; "Sevgili gençler yarınımızın geleceği çocuklar dünyanın en güzel iki şeyi bir araya geldiğinde  kitap ve insandır  insan mutlaka kitapla bir araya gelir insanlığını mutlaka bir kitaptan alır  nasıl insan olunacağını kitaptan öğrenir,dünyanın bütün kültürleri ve medeniyetleri bir kitaba bağlıdır  fakat kitaptan ve insandan  daha önemlisi daha sevimli daha güzel olanı çocuk ve kitap insanın anahtarı çocuktur dünyaya  insan olmak için geldik her çocuk insanlığını kitaptan öğrenir ben belediye başkanımızı tebrik ediyorum böyle bir organizasyona emeği geçenleri, kitap yazan herkesi  kutluyorum ‘’ dedi

Vali Kumbuzoğlu; İlim yitiktir bulunması gerek diyen son peygamberin ümmetiyiz

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu  ise ‘’ 5. Sini düzenliyoruz Aksaray Kitap günleri çok büyük heyecan duyuyorum bir çok etkinliğe katıldım festivale katıldım ancak gençlerin ve kitapların yer aldığı bu günlerinin bana bambaşka bir heyecan verdiğini  ifade etmek isterim  9 gün sürecek kitap günlerinde  birçok  etkinlikler olacak 30 ün üstünde yazarlarımız olacak  Dünya dönmekle kalmıyor aynı zamanda değişiyor ,bu nedenle Belediye hizmetleri de değişim yaşıyor bu kitap fuarını getiren başkanı ve ekibini yürekten  kutluyorum  Kur'anı kerimin ilk emri Oku onun için biz okumaya çalışacağız, İlim yitiktir bulunması gerek diye son peygamberin ümmetiyiz okumayı  ön görmüştür.

Konuşmaların ardından  Yazar Zafer Şahin  kudüs ve Gazzeyi öne çıkaran konuşmasında ABD’nin  algı operasyonu yaparak Biden resimlerini  bizzat gördüm diyerek Hamas’ın İsrailli 40 çocuğu başından kestiği yalanını atmıştı daha sonra İsrail bizde böyle bir bilgi yok dedi ve çürütüldü ,  çağımız algı ile yönetiliyor kitaplar yalan söylemez onun için okumalıyız dedi.

Programda Aksaray il  Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu duanın ardından  kurdele kesimi gerçekleşti protokol açılan stantlar da kitapları inceleyerek.


 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.