Aksaray

Ulu Cami önünde toplanan binlerce Aksaraylı Gazze için ses verdi

15:55 20 Ekim 2023
Ulu Cami önünde toplanan binlerce Aksaraylı Gazze için ses verdi

Aksaray Yeşil Doğa Derneği tarafından yapılan ‘’Gazze İçin Ses Ver ‘’çağrısıyla STK’ların da desteğiyle binlerce Aksaraylı Ulu Camii de buluştu.

Ulu camide Cuma Namazının ardından Yapılan Gıyabi Cenaze namazına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu , Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün , İl Müftüsü Veysel Işıldar , Kurum Amirleri , Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP il Başkanı Burhanettin Karataş, Saadet Partisi İl Başkanı Levent  Serdar Şahin , STK Platform Başkanı İlhan Demir , Gaziler ve şehit yakınları ,İHH  kadın örgütleri  ve vatandaşlar katıldılar.

GAZZE ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI 

İl Müftüsü Veysel Işıldar yaptığı dualarla yürekleri kabartırken Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazını kıldırdı. Ardından dua edilerek Fatiha yollandı.

Ulu cami önündeki bilerce vatandaş kahrolsun İsrail kanın kurusun diyerek haykırdılar.

STK'LAR ADINA ORTAK AÇIKLAMA YAPILARAK İSRAİL KINANDI 

Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklaması yapan Verenel Derneği Başkanı  Serdar Seyirden ‘’Geçmişte filistine yerleşen İsrail yıllar geçtikçe adım adım filistini işgal etmiştir zaman zaman sistematik bir şekilde soykırım uygulamışlardır yüz binlerce kişi katledilmiş Milyonlarca Filistinli yurtlarından sürülmüştür,yurtlarında kalanlar ise Gazze de ve Batı şeria da açık hava hapisanesi pozisyonunda yaşamaktadırlar Filistin halkına uygulanan zulumün tarihte örneği yoktur zulum gören halkı  zalim İsrail açlığa , yokluğa mahkum etmiştir ‘’ diyerek kınadıklarını beyan etti.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI

Gazze için toplanan kalabalık dağılırken meydana toplanan ihh Kadın kolları Yetim Çocuk ve anneleri adına Gazzedeki zulum bitsin diye ‘’ SESSİZ ÇIĞLIK’’ eylemi yapacaklar. 3 gün sürecek olan  eylem için basın açıklaması yapan İHH Kadın kolları Başkanı Neslihan Görgülü  oturma eyleminin 3 gün öğle ve ikindi vakitleri arasında yapılacağını beyan ederek israili şiddetle kınıyoruz dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.