Aksaray

8. Uluslararası Aksaray sempozyumu başladı

11:19 24 Ekim 2023
8. Uluslararası Aksaray sempozyumu başladı

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 8. Uluslararası Aksaray Sempozyumu ASÜ Konferans salonunda yapılan sunum başladı.

Sempozyuma Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Belediye Bşk vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Defterdar Kaya Kurşun kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasında Aksaray Tarihini yeni yeni öğreniyoruz ancak Sempozyumlar Kalıcı eser bırakmaktadır bu Sempozyumda çıkacak sonuçları heyecanla bekliyorum dedi.

Konuşma yapan Rektör Alpay Arıbaş  ise Aksaraylı olmam hasebiyle burada Aksaray’ın geçmişine değinilmesi  önemli bir sempozyum olacağına inanıyorum geçmişte 10 bin yıl önce beyin ameliyatı yapılmış olan Aksaray tıp fakültesini o yıllarda kurulduğunu görüyoruz çünkü kafa taslarının dikiş atılmış olması bunu gösteriyor dedi.

Haşim Şahin ilk sunumunu yaptı  daha sonra Aksaraylı Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi  sosyoloji bölümü insan ve Toplum bimleri bölüm ü öğretim Görevlisi  Prof. Dr. Süleyman Doğan  yaptığı önemli bilgiler Aksaray tarihine önemli ışık tuttu;

"Somuncu babanın önce ekmek yaparak karın doyurduğunu daha sonra manevi doyum sunmuştur, geçmişte dernek Vakıflar çok etkili manevi duygular yüklenmiştir oysa bu günkü dernek ve vakıfların kapıları kilitlenmiş vaziyette  kapalı durumdadır" dedi.


 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.