Aksaray

Aksaray'da 1923 fidan toprakla buluşturuldu

13:13 26 Ekim 2023
Aksaray'da 1923 fidan toprakla buluşturuldu

Aksaray Valiliği Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları bünyesinde “100. Yıl Hatıra Ormanı 1923 Fidan Dikim Töreni” gerçekleştirildi.

Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray Orman Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle mevsimin ilk fidanları toprakla buluşturuldu.

Akin Yolu üzerinde yapılan törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Başsavcısı Adem Aydemir, Baro Başkanı Ferit Köse, ,Vali Yardımcıları , Belediye Başkan Vekili, Jandarma alay komutanı , Siyasi Parti temsilcileri kurum müdürleri ve doğa severler katıldılar.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmasında , ‘’ Cumhuriyetimizin 100 kuruluş yıldönümünü kutlamak için bir dizi etkinlikler yapacağız bu da onlardan birisi  olan Ağaç dikme ile oluşturulan Hatıra ormanı için buradayız Aksaray Olarak bütün gençler , çocuklarımız öğrencilerimiz , öğretmenlerimiz rektörümüz başsavcımız tüm kamu kurum temsilcilerimiz  tüm sivil toplum temsilcilerimiz kısa tüm Aksaray olarak hepimiz buradayız, çok mutluyuz çünkü Cumhuriyetimizin 100. Yılına başlıyoruz . Tabi Ağaç dikimi çok önemli Aksarayımızın her tarafını yeşil  ağaçlarla çevirmeyi hedefliyoruz, gençlerimizle birlikte halkımızla birlikte hep birlikte nefes almak için çaba sarfedeceğiz,  100. yıl etkinliklerimiz Pazar gününe kadar devam edecek, Aksaray’ın her tarafını bayraklarla süsleyeceğiz, bem nice yüzyıllar diliyorum  buradan Cumhuriyetimizin KURUCUSU Mustafa Kemal ve silah Arkadaşlarını rahmetle yad eşiyorum, şehitlerimizi rahmetle anıyorum kahraman gazilerimize hayırlı sağlıklı ömür diliyorum  Allah Devletimize milletimize zeval vermesin , özellikle bu günü ağaç diken gençlerimize hediye ediyoruz  ‘’ dedi.

Tören Cumhuriyetimizin ilan edildiği yıl onuruna  1923 fidanın toprakla buluşturulması ve can suyunun verilmesinin  ardından çekilen hatıra fotoğrafları çekimiyle son buldu.



 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.