Aksaray

Aksaray'da 54 hafız icazet aldı

16:42 03 Kasım 2023
Aksaray'da 54 hafız icazet aldı

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Laleli Erkek Kuran kursundan yetişen Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 54 kursiyer için Hafızlık İcazet Töreni düzenlendi.

Cuma Namazı öncesi Tarihi Ulu Camii'nde gerçekleştirilen törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Laleli Erkek Kuran kursundan yetişen genç hafızlar, tekbirler eşliğinde tören alanına geldi sırasıyla Kur'an tilaveti sergileyen genç hafızlar duygulu anlar yaşattı.

Törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, hafızlığın her kişiye nasip olmayacağını söyledi.

Hafızlık eğitimini tamamlayan 54 öğrencinin her türlü tebrik ve takdiri hak ettiğini belirten İşliyen, şunları kaydetti:

"Bugün tarihi bir ulu mabette, tarihi bir hadiseye şahitlik etmek üzere bir araya geldik. Hafız gençlerimiz bugün Kur'an-ı Kerim yolculuğunda önemli bir adım attı. Henüz meselenin başındalar. Kitabımızın ezberlenmesi hayatımızda önemli bir adımdır. Kur'an bir hayat kitabıdır. Yolda yürümemizden eve girdiğimizde ne söylememiz gerektiğine kadar, ticaretimizden miras taksimine kadar, evliliğimizden çocukları nasıl yetiştireceğimize kadar, komşuluğumuzdan tarla işlerine kadar, hayatın her anında mesajlar ve düzenlemeler içerir."

İşliyen, Kur'an-ı Kerim sadece okunup, sevabının alınacağı bir kitap olmadığını ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in hayata yansıması gerektiğini vurgulayan İşliyen, "Sokağımızı düzenlesin, evimizi ve gönlümüzü güzelleştirsin, gözler ve kulaklar onun yarattığı gayeye hizmet etsin diye indirilmiş bir kitaptır. Bir insan Kur'an-ı Kerimi okuduğu ve ezberlediği halde, yalan söylemeye devam ederse, haram yerse, kul ve kamu hakkı yerse, faiz, kumar, alkol alırsa ona aslında bir şey söylememiştir ve ondan çok uzaktır." diye konuştu. 

Laleli Erkek Kuran kursu eğitmeni Huusi Yüksel ise yaptığı konuşmasında '' Aksaray Müftülüğünün destekleriyle bu güne kadar 150 gencimize hafızlık kazandırdık bu gün 54 hafız daha hak kazandı bundan oldukça huzur duyuyoruz ''dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray İl Müftüsünün yapmış olduğu ile hafızlığını tamamlayan öğrencilere protokol üyeleri tarafından icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Laleli Kuran kursu hocası Hulisi Yüksel desteklerinden dolayı Müftülüğe ve öğrenci velilerine teşekkür etti.



LALELİ KURAN KURSU BU GÜNE KADAR 100 ÖĞRENCİSİNİ HAZFIA YAPARAK ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ OLDU 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.