Amasya

Ankara'daki terör saldırısı

15:41 11 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden emekli işçi Metin Kürklü, Amasya'nın Merzifon ilçesinde defnedildi

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden emekli işçi Metin Kürklü, memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi.

Evli ve 3 çocuk babası 53 yaşındaki Kürklü'nün cenazesi Kara Mustafa Paşa Camisi'ne getirildi.

Kürklü'nün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

Cenazeye, Kürklü'nün yakınları, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP İl Başkanı Hüseyin Duran, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Çilez ve vatandaşlar katıldı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merzifon Temsilcisi Recep Karabek, cenaze sonrası yaptığı açıklamada, arkadaşlarının doğum gününde hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Dün biz barış için gittik Ankara'ya, çocuklarımıza barışı getirmek için gitmiştik. Çok neşeli bir yolculuk yaptık. İndiğimizde de neşeliydik. Halaylar çekerek, türküler söyleyerek, marşlar söyleyerek Ankara'ya indik. Bu ülkede barışı istemeyenler, barışı isteyenleri de istemeyenlerin yarattığı provokasyonla bir bombalama eylemi sonucunda arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı yitirdik. Yüzlerce arkadaşımız yaralı. Barış mücadelesinin zor olduğunu biliyoruz. Demokrasi, emek mücadelesinin zor olduğunun farkındayız ama biz en zor anlarda bile 'inadına barış' diyen bir kitleyiz. Biz yine ne kadar mağdur olsak da ne kadar canlarımızı yitirsek de 'inadına barış' diyoruz. 'Bu topraklarda halklarla birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız bir ülkeyi birlikte yaratacağız' diyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.