Amasya

Genel seçimlere doğru

11:16 30 Ekim 2015
Genel seçimlere doğru

Eski AK Parti Genel Sekreteri ve Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, "Eksikliklerimizi giderip 7 Haziran sonrası öz eleştiri yapıp, hatalarımızı giderip 1 Kasım seçimlerine giriyoruz" dedi.

 İpek, Suluova Belediyesi tarafından bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, seçimlerin ülkeyi büyütmek, büyüyen ülkenin kaynaklarından pay alabilmek ve ülkenin hizmetlerinden daha çok yararlanabilmek için yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin son 13 yılda AK Parti iktidarıyla geçmişteki kayıp zamanını telafi edecek tarzda iyi yönetilmeye başlandığını dile getiren İpek, "İyi yönetilmek, diğer ülkelerle rekabet edecek güce ulaşmak demektir. Türkiye artık rekabet edebilecek güce ulaşmış. Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Asya coğrafyası ve Ortadoğu coğrafyasına mal üretebilen ve satabilen tek güçlü ülke, Türkiye'dir. Bu seviyeye gelebilmesi, Türkiye'nin yönetimindeki gücü ve istikrarıyla mümkün olmuştur" diye konuştu.

Güçlenen Türkiye'nin rakiplerinin de çoğaldığını, diğer zengin ve güçlü ülkelerin bu coğrafyada zengin ve güçlü bir Türkiye istemediklerini ifade eden İpek, şöyle devam etti:

"Yani AK Parti'den önceki dönemi arzu etmektedirler. O yüzden 1 Kasım seçimlerinin önemini doğru algılamamız ve geleceğimizle ilgili doğru karar vermemiz lazım. Gezi ve devamında çıkarılan olayları iyi anlamamız lazım. Türkiye kime zarar vermişti, kimi rahatsız etmişti ki bu olayları çıkardılar? Türkiye'ye neden saldırdıklarını iyi anlamak lazım. AK Parti iktidarıyla büyüyen ve gelişen Türkiye'den rahatsız olan dış ve iş güçler bu olayları çıkarmışlardır. Oynadıkları bütün oyunların sebebi, Türkiye'nin tek başına iktidarla bu bölgede belirleyici, etkin, tek söz sahibi olan, güçlü, zengin bir devlet olma ihtimalini ortaya çıkarmasıdır."

Türkiye'nin sürekli gelişerek güçlenmesi, Irak’ta, Suriye’deki savaştan, dünyadaki krizlerden etkilenmemesinin parlamentoda üçte iki çoğunluğa sahip olması, tek başına iktidarda bulunmasından kaynaklandığını vurgulayan İpek, "Rakiplerimiz de işte bunu gördüler ve 'Türkiye'ye müdahale etmemiz lazım, parlamentodaki bu çoğunluğuna müdahale etmemiz lazım ki zayıflatalım' dediler. Emanet oylarla, ite kaka, baskı ve tehditlerle malum partiyi parlamentoya soktular. Bir anda 'Türkiye’ye istikrarsızlık mı hakim olacak, eski, güçsüz Türkiye'ye mi dönülüyor' diye endişe edilmeye başlandı. Oynanan oyunların farkındayız ve eksikliklerimizi giderip 7 Haziran sonrası öz eleştiri yapıp, hatalarımızı giderip 1 Kasım seçimlerine giriyoruz" ifadelerini kullandı.

İpek, diğer partilerin ülkeyi yönetmek gibi bir dertleri, düşünce ve politikaları bulunmadığını öne sürerek, tek dertlerinin Türkiye'nin güçlenmesini engellemek olduğunu söyledi.

"Gelişmeyin, büyümeyin güçlü devlet olmayın' istiyorlar" diyen İpek, sözlerini şöyle tamamladı:

"O yüzden 1 Kasım'da bütün oyunları bozmak için önümüzde bir fırsat, bir sandık var. Türkiye'nin güçlenmesinden çok korkuyorlar. O yüzden seçimlerin en büyüğü ve en önemlisi 1 Kasım  seçimleridir. 1 Kasım sandığı Türk halkı için nimettir. Yolumuza ve ilerlemeye devam etmek, Türkiye'de ki istikrarın sürmesi ve bu bölgede bölgesel güç olmak için AK Partinin tek başına iktidar olması şarttır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.