Amasya

Emekli sınıf öğretmeni ziyaret edildi

11:41 25 Kasım 2015
Emekli sınıf öğretmeni ziyaret edildi

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli sınıf öğretmeni Abidin Yelim'i (75) ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mükerrem Düz ile Hacı Hayta Mahallesi'ndeki evinde hastalığı nedeniyle istirahat eden emekli öğretmen Abidin ile eşi Saliha Yelim'i ziyaret eden Davu, çiçek vererek "geçmiş olsun" temennilerinde bulundu ve Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Herkesin eserine bir değer biçilebileceğini ancak öğretmenlerin eserine asla paha biçilemeyeceğini vurgulayan Davu, "Sizler insana, topluma hizmeti amaç edinerek Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için büyük bir özveri ile çalıştınız. Sizler hayatınız boyunca iyilik, doğruluk ve sorumluluk anlayışı içinde insana ve topluma yön veren rehberlersiniz. Emeklerinizden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Yelim ise 1966 yılında Aksaray'ın Yeşiltomek köyünde görevine başladığını, 30 yıl öğretmenlik yaptığını anlattı.

Mesleğini ve çocukları çok sevdiğini belirten Yelim, "Şimdi ise yoldan geçen çocukların seslerini duyunca mutlu oluyorum. Çocukları çok özledim. Onlara seslenip şekerler veriyor, 'derslerinize iyi çalışıp öğretmen olun' diye nasihatlerde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaret dolayısıyla mutluluk duyduğunu dile getiren Yelim, yeni nesillere nasihatlerde bulundu.

Yelim, şunları kaydetti:

"Gençler için öğretmenlik 'hiç yoktan öğretmen olmak iyidir' şeklinde değilde, ulaşılması zor ama kutsal bir meslek olmalı. Öğretmenliği seçenler kendilerini iyi yetiştirerek sahip oldukları mesleklerini ve çocukları sevmelidirler. 'Bir öğretmen olayım da nasıl olursa olsun' demek çok yanlıştır. Bizim zamanımızda öğretmen olmak çok zordu, şimdi daha kolay. Gördüğüm öğrencileri zaman zaman çağırıp bir şeyler soruyorum. Bilgilerinin çok zayıf olduğunu görüyorum ve çok üzülüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.