Amasya

Suluova TSO'dan Üyelerine e-tebligat, e-defter, e-fatura semineri

13:06 08 Aralık 2015
Suluova TSO'dan Üyelerine e-tebligat, e-defter, e-fatura semineri

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine yönelik e-tebligat, e-defter, e-fatura ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) uygulamaları semineri düzenledi.

Seminerin açılış konuşan Suluova TSO Meclis Başkanı Kenan Ayaz, çağın elektronik çağı olduğunu, birçok işin teknoloji imkanları sayesinde daha kolay ve daha kontrol edilebilir şekilde revize edildiğini söyledi.

Kanun koyucuların da düzenledikleri mevzuatla bu süreci desteklediğini vurgulayan Ayaz, şöyle konuştu:

"2013 yılında elektronik tebligat yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle tüm anonim ve limitet şirketler için hesabı kullanılması kanunen zorunlu hale geldi. Bu yeni düzenleme şirketlerimize birçok kolaylığı da beraberinde getirdi. Artık şirketler KEP üzerinden yazışmalarını yapabilecek, sözleşme feshi, ihale duyurusu, bordro gönderimleri, şirket beyannameleri gibi birçok ticari ve yasal bildirimleri KEP yoluyla elektronik ortamda alıp gönderilebilecek. Bunun yanı sıra KEP sistemiyle resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazı kurum, kuruluş ve şahıslar arasında yasal olarak geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik olarak paylaşılabilecek, gönderilip alınabilecek. Bu uygulama hem şirketlerin iş süreçlerini hızlandırıp verimliliklerini artıracak hem de maliyetler açısından kolaylık sağlayacak."

Seminerde Suluova Vergi Dairesi Müdürü Ali Dal, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek e-tebligatla ilgili bilgiler vererek, e-tebligatla maliyetlerin düşeceğini söyledi. Dal, 1 Ocak 2016'dan itibaren e-tebligat ve yeni nesil yazar kullanmayan işletmelere bin 300 lira özel usulsüzlük cezası uygulanacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.