Amasya

Amasya'da binlerce ceviz fidanı toprakla buluştu

14:14 23 Aralık 2015
Amasya'da binlerce ceviz fidanı toprakla buluştu

Amasya'da İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında ceviz fidanı dikim programı düzenlendi.

Ezinepazar köyünde düzenlenen programa Vali İbrahim Halil Çomaktekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ve vatandaşlar katıldı.

Çomaktekin, burada yaptığı açıklamada, Amasya Valiliğince kırsal alanda çok önemli hizmet ve projelerin yürütüldüğünü söyledi. Kırsal alandaki vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesine dönük altyapı, ulaşım, eğitim ve sağlık alanlarında olmak üzere çok önemli hizmetlerin verildiğini anlatan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Bu hizmetlerin dışında kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve refah düzeylerinin yükseltilmesi, burada doğup büyüyen insanların bu bereketli topraklardan daha fazla faydalanabilmesi ve istihdam edebilmesi için önemli projelerimiz oluyor. Orman Bakanlığı da bize önemli destekler veriyor. Orman köylülerinin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bu tür çalışmalar yapılıyor. İl Özel İdaresi olarak Orman Bölge Müdürlüğümüzden destek alarak aşılı ceviz fidanı projesini uygulamaya geçiriyoruz."

Aykutlu ise projenin bölgenin iklim şartlarına ve toprak yapısına göre belirlendiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Aşılı ceviz ağaçlandırma sahası 197 dekar olup, Ezinepazar köyünde 660 metre rakımda ve yüzde 5 eğimle düz denilebilecek bir yapıdadır. Fidan çeşidi olarak Amerikan çeşitlerinden Türkiye'ye uyumu kabul görmüş, erken verime yatan, iklim koşullarına uyum sağlayan, bin metre rakıma kadar dikilebilen, verimli, ince kabuklu, ilkbaharın geç donlarına dayanıklı, geç çiçek açan çeşitler seçilmiştir. Toplam dikimi yapılacak ceviz fidanı sayısı ise 3 bin 80 adettir."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fidan dikimi yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.