Amasya

OKA 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı yapıldı

15:38 24 Aralık 2015
OKA 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı yapıldı

Amasya'da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2016 Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Toplantı Salonundaki toplantıya, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çomaktekin, yaptığı konuşmada, OKA'nın kurulduğu günden bugüne mali destek programları kapsamında 367 projeye yaklaşık 85 milyon lira hibe desteği sağladığını söyledi. 

OKA'nın sağladığı mali desteklerle bölgede ekonomik, sosyal ve mekansal kalkınmayı desteklerken kurumsal kapasitenin gelişmesine ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine de katkı verdiğini belirten Çomaktekin, şunları kaydetti: 

"Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınmaya yönelik planlama ve uygulama faaliyetlerini, hızlı, sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınma hareketini yerel ve bölgesel aktörlerin etkin olduğu katılımcı bir anlayışla yürütmek üzere hem yerel aktörler ile merkezin işbirliğini geliştirmeyi ve hem de bölge illeri olan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ın ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet üstünlüklerini artırmayı hedeflemektedir. Bunun yanında uluslararası ölçekte gelişmeler yakından takip edilerek bölgenin katma değer üretme kapasitesini artırmak adına uluslararası arenada çalışmalar yoğunlaştırmakta, işbirlikleri ile yenilikleri yakalamaya çalışılmaktadır."

Daha sonra OKA Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler, 2016 yılı Teklif Çağrısının detaylarına ilişkin sunum yaptı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.