Amasya

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

15:46 08 Ocak 2016
Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

Taşova Sağlık Müdürü Orhan Demirelli, Verem Haftası etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirelli, verem hastalığının halen dünyada önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğunu vurgulayan Demirelli, solunum yoluyla bulaşan tüberkülozun tedavi edilmediği takdirde öldürücü olabildiğini ifade etti.

Uygulanan ilaç tedavilerinin aksatılması durumunda dirençli tüberküloz geliştiğini, hastalığının iyileşme sürecinin uzadığını ve tedavinin zorlaştığını vurgulayan Damirelli, hastalıkla ilgili tüm teşhis ve tedavilerin verem savaş dispanserleri ve bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında ücretsiz yapıldığını söyledi.

Demirelli, her yıl ocak ayının ilk pazar gününü takip eden haftada Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda ilçemiz genelinde bulunan bazı okullarda, Kur'an kurslarında eğitimler yapılmıştır. Müftülüğümüz tarafından cuma hutbesinde hastalıkla ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca sağlık personellerine yönelik verem hastalığı ile ilgili hizmet içi eğitimler düzenlenmiştir. İlçe merkezinde bulunan toplu yaşam alanlarına, kütüphanelere ve camilere hastalık ile ilgili bilgilendirici afişler asılmıştır. Toplum Sağlığı Merkezimiz ve Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde stant açılarak broşürler dağıtılmış ve halkımızın farkındalığının artırılması hedeflenmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.