Amasya

Merzifon'da öğrencilere sağlık taraması

12:54 18 Şubat 2016
Merzifon'da öğrencilere sağlık taraması

Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gülşah Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında ilçede bulunan 20 okulda 858 1. sınıf öğrencisinin genel sağlık taramasından geçirildiğini söyledi.

Merzifon'da Toplum Sağlığı Merkezince anasınıfı ve 1. sınıflara yönelik sağlık taraması gerçekleştirildi.

Tarama sonucunda sağlık sorunu şüphesi ile bazı çocukların ilgili bölümlere sevk edildiğini bildiren Gökçe, 78 çocuğun göz, 124 çocuğun kulak burun boğaz, 56 çocuğun çocuk hastalıkları, 3 çocuğun da ortopedi polikliniğine yönlendirildiğini kaydetti.

İlçe genelindeki 26 okulda bin 456 anasınıfı ve 1. sınıf öğrencisinin diş hekimince diş taramasından geçirildiğini de anlatan Gökçe, "Taramada dişleri çürümelere karşı koruma amacıyla uygulamayı kabul eden velilerin çocuklarına flor vernik uygulaması yapıldı. 60 ayını doldurmuş 644 anaokulu ve 1. sınıf öğrencisine flor-vernik uygulaması gerçekleştirildi. 581 öğrencide diş çürüğü tespit edildi" dedi.

Gökçe, genel sağlık ve diş taramaları sonucunda sağlık sorunu sebebiyle ilgili bölümlere sevk edilen tüm öğrencilerin takip ve tedavisinin Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve velilerin işbirliği ile yapılacağını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.