Amasya

Vergi Haftası

15:28 22 Şubat 2016
Vergi Haftası

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Vergi Haftası kapsamında Defterdar Kaya Kurşun ile defterdarlık personelini makamında kabul etti.

Bu yıl, Vergi Haftası'nın 27'ncisinin kutlandığını ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlatan Defterdar Kurşun, etkinliklerle verginin ülke kalkınmasındaki önemini anlatmaya çalışacaklarını belirtti.

Vali Çomaktekin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Zamanında ödenen vergiyle geleceğimiz aydınlık olur. Vergi Haftasını kutlamamızın sebebi, bütün vatandaşlarımızın gelir düzeyine uygun şekilde ve zamanında vergilerini ödemelerinin önemini anlatmaktır. Bir devletin gücü ve kalkınmışlığı vatandaşlarına sunmuş olduğu eğitim sağlık, ulaşım, altyapı, güvenlik gibi hizmetlerle ölçülür" dedi.

Toplumların devletlerinden aldıkları hizmet oranında huzurlu ve mutlu olduklarını belirten Çomaktekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde diyoruz ki, devletimizin vatandaşlarımıza bu hizmetleri en iyi şekilde sunabilmesi, sosyal devlet anlayışını gelişebilmesi için herkesin vergisini zamanında ve adil bir şekilde ödemesi gerekir. Bu yapıldığı takdirde, vatandaşlar arasında huzur ve kaynaşma olur, asayiş sağlanır. Bütün insanlar geleceğe umutla bakar. Bu alanda başta Maliye Bakanlığımız olmak üzere, Vergi Dairesi Başkanlıklarımız, Defterdarlık bünyesindeki diğer ilgili birimlerimiz kayıt dışı ekonomiyi mümkün mertebe kayıt altına alarak, vatandaşlarımızda vergi bilinci oluşturmaya çalışıyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.