Amasya

Merzifon'da engelli çocuklar için "sanat şenliği" düzenlendi

16:28 03 Haziran 2016
Merzifon'da engelli çocuklar için "sanat şenliği" düzenlendi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde engelli çocuklar için "Ellerimiz sesimiz oldu" sanat şenliği gerçekleştirildi.

Tarihi Medrese Parkı'nda düzenlenen etkinliğe bedensel ve otistik engelli 50 civarında özel eğitim gören çocuk katıldı. Burada konuşan Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, engelli ve otistik çocukların yalnız olmadığını göstermek gerektiğini söyledi.

Merzifon'da sanata ve sanatçıya verilen kıymeti göstermenin sanat eğitiminin desteklenmesiyle olacağına dikkati çeken Balcı, "Böyle bir sanatsal aktiviteyi gerçekleştirirken, engelli ve otistik çocuklarımızın yalnız olmadığını hissettirmek, sanata ve sanatçıya verdiğimiz kıymeti göstermek, sonra ilçemizdeki sanatın, eğitimin desteklenmesini yüreklendirmek istedik. Amacımıza da ulaştık diye düşünüyoruz." dedi.

Şenliğe katılan sanatçı Erhan Hökelek ise engelli ve otistik çocukların anlatamadıkları duygularını resmettiklerini dile getirerek, "Programda amacımız, engelli ve otistik bireylerimizin kendine güvenlerini sağlamak, toplum içindeki farkındalığı hissettirmek ve onların iç dünyalarına inip evrensel hayal dünyalarını keşfetmek ve paylaşmaktır." ifadesini kullandı.

Proje ile duygularını resimle ifade etmeleri istenilen aileler ve çocukları, birlikte resim yapmanın ve zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Şenliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Hasıripi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Kahraman, okul müdürleri ile engelli ve otistik çocukların yakınları katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.