Amasya

Askerlere "aile sürprizi"

14:51 18 Mart 2017
Askerlere "aile sürprizi"

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 3 asker, sürpriz yapılarak aileleriyle bir araya getirildi.

Kaymakamlık tarafından şehit aileleri ve gazilere verilen yemekte, Gümüşhacıköy İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan jandarma erler Emrah Savaş, Hıdır Yıldız ve Ferhal Demir'e başarılı hizmetlerinden dolayı sürpriz yapıldı.

Savaş, Yıldız ve Demir'in aileleri, kendilerine haber verilmeden etkinliğe davet edildi. Ailelerini karşılarında gören askerler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Askerler ile aileleri birbirine sarılarak hasret giderdi.

Kaymakam Vekili Adem Balkanlıoğlu, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılının kutlandığını belirterek, "Böylesine anlamlı bir günde ailelerini uzun zamandır görmeyen, ilçemizde vatani görevini yapan askerlerimize sürpriz yapmak istedik." dedi.

Jandarma er Ferhal Demir'in babası Menderes Demir ise 11 aydır oğlunu görmediğini ifade ederek, "Allah devletimizden razı olsun. Bizleri evlatlarımızla buluşturdular. Çok mutluyuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.