Amasya

"Devrim Otomobili Tecrübesi ve Yerli Otomobil" konferansı

22:25 29 Kasım 2017
"Devrim Otomobili Tecrübesi ve Yerli Otomobil" konferansı

Amasya Üniversitesi tarafından "Devrim Otomobili Tecrübesi ve Yerli Otomobil" konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesinde düzenlenen konferansa, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Şimşek, Devrim Arabası'nın o dönemin koşullarında nasıl yapıldığı ve bu süreçte ne tür problemlerle karşılaşıldığını anlattı.

Dört Devrim Arabası'nın 1961'de kısa bir sürede üretildiğini ancak bürokratik sebeplerden dolayı seri üretime geçilemediğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bugün aynı hataya düşülmemesi gerekiyor, bütün gücümüzle yerli otomobil yapımını desteklenmeli ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmalıyız. Bugün gündemde olan yerli otomobil tartışmalarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri bu projeye tam destek verilmesidir. Çünkü biz bu filmi daha önce gördük, bu yüzden aynı hataları tekrarlamamalıyız. Bu konferansı vermekteki amacımız da sizler gibi genç, dinamik arkadaşlarımızın her şeyi yapma gücüne sahip olduğunu hatırlatmak ve tıpkı Devrim Arabaları'nı yapan 29 mühendisimiz gibi özveriyle çalışmanızı desteklemektir."

Konferans, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın, Şimşek'e plaket takdim etmesiyle sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.