Amasya

Merzifon Tarımsal Kalkınma Kooperatifi faaliyetleri

12:49 16 Aralık 2017
Merzifon Tarımsal Kalkınma Kooperatifi faaliyetleri

Merzifon Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Günebakmaz, Taşan Dağı'nda yayla balı, ilçeye bağlı rakımı yüksek köylerde de ova balı ürettiklerini söyledi.

Günebakmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede arıcılığın yaygınlaştırılması için bir dizi faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Bu kapsamda İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde arıcılık kursu açtıklarını aktaran Günebakmaz, arıcılık ve arı hastalıkları konusunda da danışmanlık hizmetleri verdiklerini ifade etti.

Kooperatif üyelerinin ürettiği balların, önce Ege Üniversitesi’nde tahlillerinin yapıldığını, daha sonra da Çorum Arıcılar Birliği’nde el değmeden dolum işleminin gerçekleştiğini dile getiren Günebakmaz, şunları kaydetti:

“Ürettiğimiz ballarımızın en önemli özelliği şeker oranının sıfır, prolin değerinin ise 600’ün üzerinde olması ve ilaç katkısının bulunmamasıdır. İki çeşit süzme balımız mevcuttur. Bunlardan bir tanesi ortalama 1900 rakımda Taşan Dağı’ndan elde edilen yayla balı, diğeri ise ortalama 1200 rakımdan elde edilen yayla ve ova balımızdır. Tüm ürünlerimiz Taşan Dağı, Kabaoğuz yaylaları, Ovabaşı Köyü yaylaları ve ova ballarından oluşmaktadır."

Vatandaşları piyasaya kaçak olarak sokulan ballar konusunda uyaran Günebakmaz, "Ürettiğimiz ballar tamamen doğaldır. İlçemizin yaylarında, ovalarında ürettiğimiz ballar bölgemizde satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız sağlığı için kaçak, sahte ballara aldanmasın." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.