Amasya

AK Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi

18:17 28 Ocak 2018
AK Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Suriye operasyonunda birileri çıkıp dedi ki, 'Suriye'de bu operasyon yapılırken bu ülkenin ekonomisi ciddi anlamda zarar görür. Borsa tepetaklak olur. Dolar alır başını gider, üretim durur, büyüme durur, turizm felç olur.' Hep bunları beklediler, bunları istediler ama şu 10 günlük süre zarfında dahi borsa rekor kırdı. Dolar düşüşe geçti, üretimimizde aynı hızda." dedi.

Dağ, Amasya Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen AK Parti Amasya 6. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, yapılan önemli hizmetlerden dolayı vatandaşın geçirdiği 12 seçimde AK Parti'ye destek verdiğini, vatandaşın sevgisini kazandıklarını söyledi.

Hangi kriter baz alınırsa alınsın, 3 katından 300 katına kadar çok önemli hizmetler yapıldığını anlatan Dağ, Türkiye'de milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin dolar seviyelerine çıktığına işaret etti.

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de Dağ, "Suriye operasyonunda birileri çıkıp dedi ki, 'Suriye'de bu operasyon yapılırken bu ülkenin ekonomisi ciddi anlamda zarar görür. Borsa tepetaklak olur. Dolar alır başını gider, üretim durur, büyüme durur, turizm felç olur.' Hep bunları beklediler, bunları istediler ama şu 10 günlük süre zarfında dahi borsa rekor kırdı. Dolar düşüşe geçti. Üretimimizde aynı hızda. Nasıl üçüncü çeyrekte 11,1 büyümüşsek yine aynı şekilde büyümeye ve ilerlemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin üç kat büyüdüğüne, yapılan operasyonların ekonomik kalkınmayı ve refahı olumsuz etkilemediğine dikkati çeken Dağ, 15 yılda Merkez Bankasındaki dolar rezervinin 26 milyar dolardan 120 milyar dolara yükseldiğini aktardı.

Türkiye'nin 15 yıl daha böyle büyümeye davam ettiği sürece çok daha iyi yerlere geleceğini dile getiren Dağ, şöyle devam etti:

"Dünyada en büyük 10 projeden 6 tanesi şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılıyorsa, üçüncü havalimanından üçüncü köprüsüne, Kanal İstanbul'undan Marmaray'ına kadar bu ülkede, Türkiye'de yapılıyorsa, 15 yıl daha bu ülkede AK Parti iktidarı olduğunda 2023 hedeflerinin, 2035 hedeflerinin tıkır tıkır gerçekleştiğini en iyi şekilde görürsünüz. İçinde yaşadığımız için belki bunun hesabını yapmıyor olabiliriz ama Almanya'sı, Fransa'sı, Amerika Birleşik Devletleri tabii ki bunun hesabını yapıyor. Onun için bu rahatsızlıkları. Onun için bu engelleme çabaları. Onun için bu 'nasıl tekere takoz olabiliriz' çalışmaları."

Türkiye'nin milli meseleleri ve büyüyüp ilerlemesi konusunda muhalefeti daha duyarlı olmaya çağıran Dağ, "Biz, bunlar tekere takoz olmaya devam etse de Milliyetçi Hareket Partisi ile inşallah önümüzdeki süreci uyum yasaları ve 2019 seçimleri için en iyi şekilde geçireceğiz. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan Yenikapı ruhunu yaşatmak ve devam ettirmek için uğraşımızı ve çabamızı en iyi şekilde vereceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.