Amasya

Pazarcı Medine teyzeden Mehmetçik'e destek

11:19 07 Şubat 2018
Pazarcı Medine teyzeden Mehmetçik'e destek

CİHAN OKUR- Amasya'nın Merzifon ilçesinde pazarcılık yapan 60 yaşındaki asker annesi Medine Osmanlı, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için bir haftalık hasılatını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

Eşi Ali Osmanlı ile 43 yıldır pazarcılık yapan asker annesi Osmanlı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışta bulunarak, yüreğinin Türk askeriyle ve asker yolu gözleyenlerle attığını gösterdi.

Osmanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Hakkari'de astsubay olarak görev yaptığını, kalbinin de Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik ile attığını söyledi.

- "İstesinler askerimiz için canımızı verelim"

Pazarda satış yaparak elde ettikleri bir haftalık hasılatlarını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladıklarını belirten Osmanlı, "Mehmetçik bizim canımız, bizi onlar koruyor. Onlar orada görev yaptığı için biz burada rahat yaşıyoruz, onlar bizim evlatlarımız, canımız, ciğerimiz" dedi.

Herkesin kalbinin Mehmetçik ile birlikte attığını, askerin ve devletin arkasında olduklarını ifade eden Osmanlı, memleket için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Osmanlı, "Bir haftalık hasılatımızı bağışladık, elimizden gelen bu, istesinler askerimiz için canımızı verelim." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklerle mücadele edememenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Osmanlı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oğlum asker olduğu için hassas davranıyorum belki ama benim yaptığımı bütün Türk anaları yapar. Allah onları bütün tehlikelerden korusun, Rabbim acılarını göstermesin. Devletimiz böyle bir operasyon başlattığı için çok mutluyum, çok heyecanlıyım ama bir taraftan da üzülüyorum orada görev yapan çocuklarımız için. Askerlerimiz orada kar, kış demeden bizim için, bu ülke, bu vatan, bu millet için mücadele veriyor. Biz de onların sonuna kadar arkasındayız. Biz de canımızı seve seve veririz bu vatan için. İhtiyaç olursa biz de askere gitmeye hazırız. Şu an elimizden gelen bu, askerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok biliyoruz ama biz sadece destek olduğumuzu göstermek istedik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.