Amasya

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

21:21 15 Mayıs 2018
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliama tepki gösterildi.

Merzifon Demokrasi Platformu üyeleri adına Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merzifon Temsilcisi Recep Karabek, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamı lanetlediklerini söyledi.

İsrail yönetiminin Orta Doğu'da uyguladığı zulmün, Filistin'in mazlum halkına karşı işlenen bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Karabek, şunları kaydetti:

"İsrail yıllardır Orta Doğu’da Filistin halkına yönelik olarak yaptığı katliamlara bir yenisini ekledi. İsrail, Filistin halkının ulusal hak taleplerini dile getirmek için yaptığı gösterilere kurşun ve bomba yağmuruyla karşılık vererek yurt savunması yapan Filistin halkının üzerine adeta ölüm kusmuştur. Bizler Merzifon Demokrasi Platformu olarak Filistin halkına yönelik yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Yüreğimizin, kalbimizin, duygularımızın Filistin halkıyla olduğunu belirtiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.