Amasya

Aşkları "engel" tanımadı

16:17 23 Temmuz 2018
Aşkları "engel" tanımadı

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde, görme engelli çift, mutlu bir hayat sürmek için birbirlerine "evet" dedi.

Doğuştan görme engelli Celal ve Kader Çoban çifti, üniversitede başlayan aşklarını Cumhuriyet Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen düğün töreniyle mutlu sonla tamamladı.

Ailelerinin ve sevdiklerinin yalnız bırakmadığı çift, dans ederek, davetlilerle halay çekerek mutlu günlerini kutladı.

Bir kurumda devlet memuru olan çalışan çiftin düğününe mesai arkadaşları da katıldı.

- "Önemli olan gönüllerin bir olması"

Damat Celal Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştığı eşiyle hayatlarını birleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Aşkın, gözle ve sözle değil de özle ifade edilen bir şey olduğundan, görmemenin engel teşkil etmediğini belirten Çoban, görmeseler de samimi ve sıcak bir birliktelik yakaladıklarını dile getirdi.

"Biz birbirimizi gönlümüze yazdık." diyen Çoban, şunları dile getirdi:

"Eşimle öğrenciyken Hacettepe Üniversitesinde arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık. Birlikteliğimiz 4 yıl oldu. Düşünceler uyuşuyorsa sevgi de sonrasında geliyor. Önemli olan düşüncelerin, fikirlerin uyuşması. Görsellik gerektirecek herhangi bir şeye gerek olmadığını düşünüyorum. Evlenme teklifi etmedim. Aileler tanışır, istemeye gideriz sonrasında da evlenme teklifi ederim diye düşünüyordum. Tanışmaya gittiğimizde Kader’i istemiş gibi olduk. Ben Kader’e evlenme teklifi edemesem de tanıştığımız ilk günden beri gönlüme yazmıştım. Onun da beni sonuna kadar gönlüne yazdığını düşünüyorum. Evlenme teklifi güzel hatırlanacak şeyler ama biz çok daha fazla güzel hatırlanacak anılar, zamanlar geçiririz inşallah."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.