Amasya

Merzifon’da İlçe İdare Kurulu Toplantısı yapıldı

16:19 11 Şubat 2019
Merzifon’da İlçe İdare Kurulu Toplantısı yapıldı

Merzifon’da İlçe İdare Kurulu Toplantısı, Kaymakam Gürkan Demirkale başkanlığında gerçekleştirildi.Kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirlerinin katıldığı toplantıda, isim ve soyadı düzeltme talepleri değerlendirildi.

Merzifon Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Demirkale, vatandaş memnuniyeti, insan odaklı hizmet anlayışının tesis edilmesi, kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin arttırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplantının kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması amacıyla düzenlendiğini belirten Demirkale, şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün genelgesine istinaden yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadı değişikliği 03 Kasım 2019 tarihine kadar mahkeme kararı aranmaksızın İlçe İdare Kurulunca değerlendirilmektedir. Bu kapsamda ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunacak olan vatandaşlarımızın İlçe Nüfus Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir."

Toplantı kurum temsilcilerinin çalışmaları hakkında bilgiler vermesi ve sunumlarla sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.