Amasya

Gelen telefon şoke etti! Sıfır araç hasarlı çıktı

07:00 19 Mart 2021 6 Yorum Var
Gelen telefon şoke etti! Sıfır araç hasarlı çıktı

Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan Güler ailesi engelli kızlarının ihtiyaçlarının karşılanması için 3 yıl önce sıfır kilometre bir araç aldı. Aracı aldıkları oto bayiinin çalışanı olduğunu söyleyen şahıstan bir süre sonra gelen telefonda “Vicdan azabı duyuyorum. Aracınız hasarlı” sözlerini işiten aile şok yaşadı. Yapılan incelemede aracın hasarlı olduğu belirlendi.

Durumu yargıya taşıdıklarını ancak 3 yıldır sonuç alamadıklarını belirten Vedat Güler, “Engelli kardeşimi dolaştırmak için almıştık. Bir süre sonra bayi çalışanından gelen telefonla şok olduk. Vicdan azabı duyduğunu ve aracın hasarlı olduğunu söyledi. Yaptırdığımız incelemede aracın sağ ön çamurluk ve ön kaputunda hasar olduğu belirlendi” dedi.

Aracın teslimatının akşam saatlerinde yapıldığı için hasarı fark edemediklerine değinen Güler, güvenlerini boşa çıkarak firmaya yaptıkları müracaatın da olumsuz karşılanması üzerine mahkemeye başvurduklarını söyledi.

"11 celsedir duruşma devam ediyor”

Güler ailesinin avukatı Avukat Gökhan İnan ise “Delil tespitine ilişkin dosya açtık. Aracın hasarlı olduğu tespit edildi. Ardından hukuk mahkemesinde hem değer kaybına ilişkin hem de misliyle değiştirilmesine ilişkin dava açtık. 11 celsedir duruşma devam ediyor” diye konuştu.


Aracın bilirkişi incelemesinde sağ ön çamurluğunda göçük oluştuğu, boyasız göçük düzeltme yöntemiyle onarılmış olup çamurluk içinde işlem izlerinin bulunduğu, ayrıca buna bağlı olarak ön tampon, farlar ve ön kaput ayarlarında uyumsuzluklar bulunduğunun gözlemlendiği belirlendi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • gokhan 3 yıl önce Şikayet Et
    hasarlı aracın sıfır diye satılması alenen dolandırıcılktır.
    Cevapla
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    haram yedikçe azıyoruz, hristiyanlar bizden daha ahlaklı.kendinize yazık etmeyin. Bizi aldatan bizden değildir yüce Peygamberimiz.onun şefaatinden mahrum olursanız mahvolursunuz.
    Cevapla
  • vusda 3 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk suçluların karşısında olmadığı sürece, mağdurlar sürünürler. Bu durum ise sahtekarların cüretlerini arttırır ve pervasızca hareket etmelerine neden olurlar.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    son zamanlarda sıfır araçlarda çok hasar çıkmaya başladı sıfırı artık biremi alsak
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük firmların 5-6 tane avukatı oluyor parasal güçlü olduğu için hakim leri etkileyebilirler sade vatandaşın işi zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.