Amasya

Amasya’da Ramazan davulcularından hırsız ve dolandırıcılara karşı manili uyarı

09:55 20 Nisan 2022 7 Yorum Var
Amasya’da Ramazan davulcularından hırsız ve dolandırıcılara karşı manili uyarı

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde Ramazan davulcuları, sahur öncesinde manileriyle halkı hırsız ve dolandırıcılara karşı uyardılar.

Devriye görevindeki polislerle karşılaşınca hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı kendilerinin de bir şeyler yapabileceklerini düşünüp halkı bilgilendirmeyi amaçlayan davulcu Cemil Solak ile klarnetçi İhsan Tosmak yıllardır söyledikleri manileri bu şekilde uyarladı.  Sahur vakti öncesi ilçenin dört bir yanını dolaşan ikili, “Bir gün seni biri ararsa, 'polisim, savcıyım, askerim' derse, zorla paranı isterse sakın verme” mesajı ve hırsızlık olaylarıyla ilgili uyarıları duyurdu. Vatandaşların alkışlayıp bahşiş verdiği davulculara, Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de teşekkür etti.

 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • İlker KORKMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir davul değil çalgı aletinin her türlüsü dinde yeri olmadığı gibi şeytanı ve şeytanlaşmış insanları şahlandıran bir tür yanlış yöntemdir tamamen hayattan çıkarılmalı .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hhhhh 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahhahahahah oldu paşam başka arzun
    İlk beğenen sen ol
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayı sahura hazırlık sesi davul ile birlikte namiler kültürümüzdür, nedense büyük şehirlerde sadece davul ses geliyor, maniler artık söylenmiyor. Rakı -Şarap vs içmek nasıl karşı gelenlerin kültürü ise davulda MÜSLÜMANLARIN kültürüdür, TÜRKİYE'nin %95 MÜSLÜMAN, istemeyene saygı duyarız, onlarda davul sesi olmayan ülkeler de yaşayın diyelim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Çoban Memed 2 yıl önce Şikayet Et
    Davul Ramazanı hatırlatan güzel bir gelenek, istemeyenler muhtemelen oruç tutmayanlarla, din düşmanı olan, zavallılar.
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Din düşmanlığıyla ne alakası var? Davul çalınca dindar mı oluyoruz? Allah'a şükür 5 vakit namazımı kılar, orucumu tutar, zekatımı da hesaplar veririm.
  • Ercani 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada yorum yapanlar hangi ülkenin vatandaşı acaba. Beyler kültürel değerlerimizi terk edelim diyorsunuz. Bu nasıl sorumsuzluk. O zaman bayramlarda da el öpmeyelim, ne gereği varki. Türk milletini birleştiren en önemli unsurlardan biridir kültür. Sizin şöyle demeniz lazım. "Ramazanlarda davulcular hem davul çalıp hem de maniler söylesinler." Ama görüyorum ki çoktaaaan ağız değiştirmişşiniz. Ama bu ağız müslüman Türk milletinin ağzı olamaz. Vesselam.
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Davul, Ramazanın vazgeçilemez bir parçasıdır. Doğru davul sesi insanı çok rahatsız ediyor fakat onsuz da Ramazanın tadı olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.