Ankara

Deniz kazalarını inceleme uzmanları Antalya'da toplanacak

10:52 28 Ağustos 2015
Deniz kazalarını inceleme uzmanları Antalya'da toplanacak

 Deniz Kazalarını İnceleme Uzmanları Uluslararası Forumu (MAIIF), 30 ülkeden katılımla 7-11 Eylül arasında Antalya Belek’te yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, açılışını Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ve Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Başkanı Tayfun Acarer’in yapacağı uluslararası toplantı 5 gün sürecek. Toplantıya, bakanlık yetkili ve uzmanlarının yanı sıra 30 ülkeden 50 yabancı deniz kaza inceleme uzmanı katılacak. Toplantıda, ülkelerin kaza inceleme uzmanlarının deniz kaza incelemelerine ilişkin bilgi ve tecrübeleri paylaşılacak, bu alanda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilecek.

Ülkelerin yetkili kuruluşları bünyesinde deniz kaza incelemesi alanında çalışan uzmanların katılımıyla teşekkül eden uluslararası bir kuruluş olan MAIIF, aynı zamanda Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nezdinde gözlemci statüsünde bulunuyor.

MAIIF, her yıl dünyanın bir ülkesinin ev sahipliğinde küresel ölçekte düzenlenen toplantılarda, deniz kaza incelemesine ilişkin olarak uzmanlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanıyor, kaza incelemesine ilişkin sorunlar görüşülüyor ve çözüm önerileri değerlendiriliyor.

Toplantılarda ayrıca deniz kaza incelemesine ilişkin uluslararası mevzuatın ve rehber uygulamaların geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunuluyor. Türkiye adına Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu (KAİK) söz konusu uluslararası toplantılara katılım sağlıyor.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.