Ankara

Haymana'da Sakarya Zaferi kutlanıyor

13:23 07 Eylül 2015
Haymana'da Sakarya Zaferi kutlanıyor

Sakarya Zaferi Kutlamaları Haymana'da 11 - 12 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.

Kutlamalarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek olan "Kurtuluş Savaşı'nın Son Kalesi Haymana Meşaleli Yürüyüşü"  11 Eylül 2015 tarihinde saat 20:30'da Çaldağ, Kesikkavak Haymana (7.5 Km) güzergahında yapılacak. 

Kutlamaların ikinci ayağında ise Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi ve Ankara Üniversitesi tarafından 11 - 12 Eylül tarihleri arasında "4. Ulusal Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu" Haymana Grannos Termal Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. 

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sakarya Zaferi kutlamalarında bu sene yaşanan terör olayları nedeniyle tarihin anlam ve önemine uygun olarak eğlencesiz gerçekleştireceklerini belirtti.  

Başkan Turgut, "Milli mücadelenin kaderini değiştiren ve bütün dünyaya yeni bir devletin kurulduğunu ilan eden, Sakarya Meydan Muhaberesi Haymana'nın topraklarında gerçekleşmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasında son kale olan bu vatan toprakları üzerinde verilen çetin mücadelenin gelecekte de yaşatılması için sürdürülen Sakarya Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı projesi hayat buluyor. Ecdadımıza olan vefa borcumuzun yerine getirilmesi için meşalelerle yürüyeceğiz. Ülkemizde ki bütün vatandaşlarımızı bu tarihi yürüyüşümüzde ve sempozyumumuz da görmek en büyük dileğimizdir." dedi
 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.