Ankara

Haymana teröre karşı birlikte yürüyor!

15:26 11 Eylül 2015 3 Yorum Var
Haymana teröre karşı birlikte yürüyor!

Haymana'da yıllardır iç içe yaşayan Türk ve Kürt vatandaşlar Cumartesi günü on binlerin katılacağı teröre tepki yürüyüşüne katılacak.

Yürüyüşe Ankara'da yaşayan Diyarbakırlı, Karayazılı ve mevsimlik tarım işçileri de destek verecek. Büyük bir yürüyüşün yapılacağı teröre tepki yürüyüşünde Kürt ve Türk vatandaşların kardeşliğine vurgu yapılacak. Yürüyüş öncesi şehitler için, Mevlidi Şerif okunacağı öğrenildi. 

Yürüyüş komitesinde yer alan Orhan Sevinç yaptığı açıklama da, "Biz burada hiç bir siyasi grubu temsil etmiyoruz. Gerçekleştireceğimiz eylemin Haymana'dan doğuya bir köprü kuracağına yürekten inanıyoruz. Burada ki amacımız şehitlerimizi anmak, teröre lanet yağdırmak. Yıllardır iç içe yaşadığımız Türk ve Kürt kardeşliğine birlikte vurgu yapacağız. Niçin 12 Eylül'ü seçtiğimizi de belirtmek isterim. Sakarya Meydan Muhaberesinde Türk ve Kürt dedelerimiz ile beraber omuz omuza çarpışarak. Bugün Türkiye'nin kurulmasına vesile oldular. Bugün bizde buradan gür sesimizle, sesimizi bütün Dünya'ya duyurup bu vatanın bölünmezliğini anlatacağız." dedi. 
 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Emir Koç 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte Benim Memleketim HAYMANAM
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • leyla doğan. 8 yıl önce Şikayet Et
    Tūrk ve kūrt birbirine karışmış bir millettir.bunu kimse kõrdūğūm yapamaz.artik çoğunluğu birbiri ile ebli ve birçoğu melez.bunu ayırmaya kalkmak demek vatan diye birşey kalmayacak amerikanın israilin ve avrupanın mandası olacağız demektir.başka tūrlū olmaz.istenende bu zaten.gūçlū tūrkiye deyil.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mehmet demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    buyrun haymanada kürd kardeşlerimiz çoğunlukta ne güzel birlik beraberlik işinde oursak ne terör kalır nede terörist......
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.