Ankara

Çubuk'ta kurban satış noktaları ve kesim yerleri denetlendi

14:26 12 Eylül 2015
Çubuk'ta kurban satış noktaları ve kesim yerleri denetlendi

Çubuk'ta kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlendi.

Çubuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Kurban Denetim Komisyonu, ilçedeki kurban satış ve kesim noktalarını denetledi.

Kesim yerlerinin hijyen başta olmak üzere genel kurallara uygunluğunu denetleyen komisyon üyeleri, ayrıca kurbanlıkların sevk ve sağlık kontrolü belgelerini de inceleyerek, denetimlerde görülen eksiklerin giderilmesi için ilgililere uyarıda bulundu.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Bekir Kılınç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi.

İlçedeki canlı hayvan pazarı başta olmak üzere 45 besi çiftliğinde kurban satışı, 46 yerde de kurban kesimi yapılması kararının alındığını ifade eden Kılınç, "Vatandaşlarımızın kesim yerlerinde kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için 'Kurban Denetim Komisyonu' olarak her türlü tedbiri alarak, denetimlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz" dedi.

Kılınç, Kurban Bayramı süresince belediye ekipleri tarafından alanın ve genel çevresinin temizliğinin sağlanacağını bildirerek, günlük temizlik ve dezenfekte işlemlerinin de gerçekleştirileceğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.