Ankara

Ankara'daki patlama

14:21 10 Ekim 2015
Ankara'daki patlama

 Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemek isteyen teröre inat, barıştan ve kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Bezci yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da meydana gelen patlamayı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Vatandaşların barış, kardeşlik, huzur ve güvenlik içinde yaşamak istediğine dikkati çeken Bezci, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin en önemli önceliği akan kanın durdurulmasıdır. Türkiye böyle bir vahşeti hak etmiyor. Halkımıza barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemek isteyen teröre inat, barıştan ve kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz. Dirliğimize, birliğimize sahip çıkacağız. Birbirimize düşman olmayacağız. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun."

- ASO'dan kardeşlik vurgusu

Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye'nin son dönemde birlik ve beraberliğe kasteden terör saldırılarına hedef olduğu ifade edildi. 

Saldırıyı gerçekleştirenlerle, arkasındaki güçlerin bir an önce belirlenerek yargı önüne çıkarılmasının temenni edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu alçak saldırıyı nefretle lanetliyoruz. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan hainler bin yıllık kardeşliğimizi bozamayacak ve hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza  Allah'tan rahmet, yaralılara  acil şifa diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun."  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.