Ankara

YBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğtime başladı

16:58 12 Ekim 2015
YBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğtime başladı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi(YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nda eğitimlere başladığını belirtti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne devredilen Çubuk Merkez Yerleşkesi'nde, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile incelemelerde bulunan Doğan, yerleşkenin devir işlemlerinin uzaması nedeniyle bu dönem ancak üç bölümü eğitime açabildiklerini söyledi.

İlk etapta 90 öğrencinin eğitim almaya başladığını hatırlatan Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Elektrofizyoloji, tıbbi görüntüleme, çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümlerinde şuan eğitim başladı. İnşallah önümüzde ki sene sağlık hizmetlerinin diğer bölümlerini de açmayı hedefliyoruz. Toplamda şu ana kadar 40 civarında sağlıkla ilgili meslek grubu var.  Bunların 17 tanesine Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim veriliyor, ama önümüzdeki yıllarda bu sayı 20-30’a çıkacak gibi görünüyor. Biz Çubuk Merkez Yerleşkesini sağlık merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Beraberinde belki uzun vadede sağlık turizmine yönelikte bir rehabilitasyon merkezi yapmayı da düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok fazla öğrencimiz olacak''

Çubuk Belediye Başkanı Acehan ise, üniversitede diğer bölümlerinin de eğitime açılmasıyla ilçelerinin eğitim şehri olacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.