Ankara

"Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu"

16:14 13 Ekim 2015
"Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu"

 Çubuk Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu" sona erdi.

Kredi Yurtlar Kurumu Çubuk Ulubey Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda başlayan ve 3 gün süren sempozyuma 50 akademisyen ve öğretim görevlisi bildiri sundu.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, TİKA, Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY'un da destek verdiği ve bu sene ilki düzenlenen sempozyumda ilçe ve çevresi hakkındaki bütün konular konuşuldu.

1402 Ankara Savaşı başta olmak üzere, Çubuk'un doğal kaynakları, tarih, kültür, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ticaretteki potansiyelinin ortaya konulduğu sempozyumda, eğitim, sağlık ve sosyal hayat değerlendirilirken, başta tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, ekonomi ve sosyal yaşam olmak üzere mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Sempozyumda ele alınan konuların önümüzdeki yıllarda da takip edilmesi amacıyla raporlama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dış İlişkiler Müdürlüğü’nden Sorumlu Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, sempozyuma Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinin yanında yurtdışından da çok sayıda öğretim görevlileri ile birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerinin de katıldığını belirtti.

Yoğun emeklerle meydana getirilen sempozyumda arzu ettikleri sonuca ulaştıklarını anlatan Metin, "Çubuk'un dünü bugünü geleceği ele alındı. Çubuk yöresini mesken tutan horasan erenlerinden, halk inanışlarına, müzikal hareketlilikten dini musikiye, Çubuk'taki tekke ve türbelerden ilçedeki şehit ve gazilere, Ankara Savaşı öncesi ve sonrasına kadar bir çok konu derinlemesine irdelendi. Bu sempozyumla Çubuk'un geleceğine önemli bir not düşüldü. Çubuk'un önü açık, bölgenin parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

İki salonda 6 oturumun gerçekleştirildiğini ve oturumların ardından sempozyumun sonuçlarının değerlendirildiği bilgisini veren Metin, sempozyuma katılan hocaların sempozyum sonrası ilçede araştırma ve inceleme gezisi de düzenlediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.