Ankara

Ankara'daki terör saldırısı

14:22 15 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısı

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Ankara'daki bombalı saldırısına ilişkin KESK, DİSK, TMMOB TTB olarak elde edilecekleri verileri konfederasyonlarında toplayarak belli aralıklarla basın kuruluşlarıyla paylaşacaklarını duyurdu.

Özgen, konfederasyonun genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, saldırı sonrasında yapılan açıklamaları değerlendirdi. 

Olay sonrasında yaralı yakınlarının KESK ve diğer kurumların misafirhanelerinde, ayarladıkları otellerde ve gönüllülerin evinde kaldığını savunan Özgen, tüm ihtiyaçlarının da kendileri tarafından karşılandığını söyledi. 

Hükümetin saldırı sonrası ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacağı açıklamasını da eleştiren Özgen, ulusal yas ilan edilmesine ilişkin kararın uygulanmasına rağmen, Resmi Gazete'de yayınlanmamasına tepki gösterdi.

Özgen, saldırı sonrasında yaşananlarla ilgili hukuki süreci bugün başlattıklarını belirterek, "KESK, DİSK, TMMOB, TTB diğer hukuk kurumlarıyla beraber bütün verilerimizi tek bir merkezde, KESK'te toplamak suretiyle bundan sonra belli aralıklarla basın kuruluşlarıyla paylaşacağız. Bu katliamı maniple etmek, bu katliamı faillerini gizlemeye yönelik bütün süreçlere bir merkezden cevap vereceğiz" diye konuştu.

Özgen, saldırının ardından aldıkları iki günlük grev kararı sonrasında Memur-Sen Konfederasyonunun KESK üyelerine karşı gösterdiği tutumu ve greve giden üyeleri hakkında idari soruşturma başlatılmasını da eleştirdi.

Konfederasyonun diğer Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de Ankara'da gür bir barış sesi çıkacakken, bu iradeye bomba konulduğunu söyledi. Hakiki bir barış sesi vermeyen, kendilerini yalnız bırakan bütün sendikal konfederasyonları kınadıklarını dile getiren Köse, şunları söyledi:

"Tamamen sivil, devletten izinli bir mitinge dolayısıyla tamamen devletin güvenlik garantisi altındaki bir mitinge vahim ve vahşice bir saldırı yapıldı. Biz, 'Savaşa inat barış hemen şimdi' dedik, mitingimiz bu şiarı esas alan bir mitingdi. Bundan kim rahatsız olabilir? Bu ülkede barışın sesinin daha gür çıkmasından kim rahatsız olabilir? Fail mi arıyoruz, fail veya failler bellidir" dedi.

Köse, saldırıyla KESK'e bir bedel ödetildiğini öne sürerek, "Biz çağırdık, sorumluluğunu da üstleniyoruz. Bütün bilgiler bizden alınmalıdır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.