Ankara

Havacılık Müzakereleri Konferansı Antalya'da yapılacak

11:57 16 Ekim 2015
Havacılık Müzakereleri Konferansı Antalya'da yapılacak

 Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Havacılık Müzakereleri Konferansı (ICAN'15); 19-23 Ekim'de 96 ülkeden temsilcilerin katılımı ile Antalya'da gerçekleştirilecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan açıklamaya göre, söz konusu toplantılara ilk kez 2009'da İstanbul'da ev sahipliği yapan Türkiye, dünya genelinde en fazla noktaya uçuş gerçekleştirilen ülke olması dolayısı ile ICAO tarafından ikinci kez havacılık müzakerelerinin adresi seçildi. ICAN'15  toplantısına bu sene ilk kez turizm kuruluşlarının davet edilmesiyle "Kıtaların ve Kültürlerin Birleştiği Ülke" sloganı ile Türkiye,  havacılık ve turizm sektörlerini küresel ölçekte buluşturan bir etkinliğe de ev sahipliği yapmış olacak.

SHGM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ICAN'15, 96 ülkeden temsilcinin katılımı ile en yüksek katılımlı Havacılık Müzakereleri Konferansı olacak. Daha önce en fazla 78 ülkenin katıldığı konferansa, Türk sivil havacılığındaki büyümeye verilen önem çerçevesinde yüksek düzeyde katılım bekleniyor.

Konferans, ikili havacılık anlaşmaları yapmak üzere ICAO üyesi ülkelerin sivil havacılık otoritelerini buluşturmanın yanı sıra 6 uluslararası organizasyon ve 60 şirketin de  katılımı ile sektörel ve bölgesel işbirliklerine de zemin hazırlayacak. Bu sene ICAO kararı ile turizm kuruluşlarının da davet edildiği ve toplam katılımcı sayısının bine ulaşması bekleniyor.

ICAO Başkanı Olumuyiwa Benard Aliu ve SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından açılışı gerçekleştirilecek konferans kapsamında, ikili havacılık müzakerelerinin yanı sıra sivil havacılık ve turizm sektörlerine ilişkin paneller, çalıştaylar, yerli ve yabancı işletmeler için iş görüşmeleri de düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.