Ankara

Dünya Ekmek Günü

15:43 16 Ekim 2015
Dünya Ekmek Günü

Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de günde 12 milyon ekmeğin çöpe gittiğini, ihtiyaca uygun daha küçük ve çeşitli ekmek üretimi için çalışma yaptıklarını belirtti.

Kavuncu, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl üretilen 20 milyon ton buğdayın 14 milyon tonunu fırıncılık sektörünün kullandığını kaydetti.

Türkiye'nin ekmek üreticiliği ve sanayisinde dünyanın önde gelen ülkeleriyle boy ölçüşebilecek durumda olduğuna işaret eden Kavuncu, ekmek israfının önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti. Kavuncu, "Günlük 120 milyon adet ekmek üretiminin yüzde 10'u olan 12 milyon ekmek israf ediliyor. İhtiyaca uygun daha küçük ve çok çeşitli ekmek üretimi için tüketici üzerinde çalışma yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar da ekmek tüketimi konusunda en önemli önlemlerden birisinin israfı önlemek olduğuna işaret etti. İlkbahar, "Marketlerin satabileceğinden fazla ekmek almamaları için iade ekmek almıyoruz. Herkesin satabileceği ve yiyebileceği kadar ekmek alması gerekir. Biz fırında kalan, satılmayan ekmeklerden çerez yapıyoruz. Bu sayede ekmekler atılmamış oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.