Ankara

Gaziantep Umudum-Ol Engelliler Derneğinden AK Parti'ye destek yürüyüşü

14:48 30 Ekim 2015
Gaziantep Umudum-Ol Engelliler Derneğinden AK Parti'ye destek yürüyüşü

 Gaziantep Umudum-Ol Engelliler Derneğinin 8 üyesi, 1 Kasım'daki genel seçim öncesi destek amacıyla AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. 

Derneğin yürüme engelli 8 üyesi, "Dik durmayı senden öğrendik", "Nankör değilim, bize yaptıklarını biliyorum", "Karınca misali safımız belli olsun", "Beraber yürüyeceğiz seninle", "Sen hep bizimle oldun, şimdi sıra bizde" yazılı pankartlarla, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Dernek Başkanı Zeki Kürkçü, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti iktidara gelmeden önce engellilerin "fazlalık olarak görüldüğünü" söyledi.

AK Parti hükümetinin kendilerine verdiği destekler ve çıkardığı yasalara işaret eden Kürkçü, bu nedenle seçime son birkaç gün kala, 81 ildeki tüm engelliler adına teşekkür etmek istediklerini bildirdi.

AK Parti'nin engellilerin sıkıntılarıyla ilgilendiğini vurgulayan Kürkçü, şöyle konuştu:

"(Şimdi sıra bizde) dedik. Vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Buradan sesleniyorum, Türkiye'de ne kadar engelli varsa, sesime kulak versin. 90 sene içinde yapılmayan, 13 senede yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan zamanında başlatılan adımlar, şimdi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından büyük bir incelikle, beyefendilikle takip ediliyor. Bundan sonra çıkacak yasalarımıza en azından engel olmasınlar. Engelliler ve aileleri, mutlaka AK Parti'ye oy versinler. Geleceğimizi düşünüyorsak AK Parti'ye oy vermeliyiz."

Kürkçü, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek'e de hayatlarını kolaylaştırdığı için teşekkür etti. 

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da dernek üyelerinin ziyaretiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin gerek anayasa değişikliği gerekse tüzük ve yönetmelikler aracılığıyla, engelliler mevzuatı oluşturduğunu belirtti.

Aynı zamanda zihinsel bir dönüşüm başlatılarak farkındalık oluşturulduğuna işaret eden Hotar, şunları kaydetti:

"Toplumdaki tüm kişi ve kurumların engellilik konusunda katkısının alınması sağlanmıştır. Bu, insanı önceleyen bir parti olarak görev ve sorumluluğumuzdur. Bunu daha da geliştirerek, eksikleri tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte engelli kişi ve ilgili derneklerin yanımızda olmaları, bizi destekleyip yeni talep ve önerilerle güçlendirmeleri çok önemlidir. Bugün de Umudum-Ol Engelliler Derneğinin ziyaretiyle bu destek ve duyguları bir kez daha yaşamaktayız. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliği için, kazanımlarımızın devamı için 'Durmak yok yola devam' diyoruz."

- AK Parti'ye destek yürüyüşü

Gaziantep'te, Umudum-Ol Engelliler Derneğinin 8 üyesi, 1 Kasım'daki genel seçim öncesinde AK Parti'ye destek vermek amacıyla dün pankartlarla eski müftülük binası önünden hareket ederek, kent merkezinde bir süre tekerlekli sandalyeyle yürümüştü. Dernek üyeleri, daha sonra özel donanımlı minibüse binerek Ankara'ya hareket etmişti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.