Ankara

Antalya'nın elektrik arz güvenliği garantilendi

10:04 05 Kasım 2015
Antalya'nın elektrik arz güvenliği garantilendi

NURAN ERKUL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, G-20 Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacak Antalya'da, gelecek 5 yıl içerisinde elektrikte görülecek talep artışının problemsiz olarak karşılanması için şehre 60 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırımların Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEAİŞ) Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Yapılan yatırımla özellikle Antalya'nın turizm sezonundaki yoğun talep döneminde de elektrik arz güvenliğinin artırıldığını ifade eden Alaboyun, şöyle devam etti:

"Hepimizin bildiği gibi Türkiye bu yıl G-20 Zirvesi'ne ev sahipliği ediyor ve zirve Antalya'da gerçekleştirilecek. TEİAŞ bünyesinde Antalya'ya yaptığımız yatırım, G-20 zirvesi süresince de herhangi bir problem yaşanmaması için hızlandırıldı ve tamamlandı. Zirvenin yapılacağı Belek bölgesi başta olmak üzere tüm Antalya'da elektrik iletim tesislerinde arz güvenliğini artırmak için çalışmalar yapıldı ve gerekli tedbirler hayata geçirildi."

Alaboyun, gerçekleştirilen yatırımın G-20 Zirvesi'nden bağımsız olarak da Antalya'da büyüyen elektrik talebinin karşılanmasında önemli rol oynayacağını vurgulayarak, "Yapılan yatırımın maliyeti 60 milyon lira. Bu yatırımla Antalya'da önümüzdeki 5 yıllık süreçte elektrik iletimi problemsiz karşılanabilecek" dedi. 

G-20 Antalya Zirvesi 15-16 Kasım'da gerçekleştirilecek ve G-20 liderlerinin onuncu toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı zirvede, Çin, Amerika, Rusya, Almanya, Japonya, Fransa, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Kanada, Hindistan, Endonezya, İtalya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nin liderleri de yer alacak. 

Ayrıca, bu yıl ekimde ilk defa Türkiye'nin ev sahipliğinde G-20 Enerji Bakanları Zirvesi gerçekleştirilmiş ve zirvenin başkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun yapmıştı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.