Ankara

ICA Küresel Konferans ve Genel Kurulu 10-13 Kasım'da

12:18 07 Kasım 2015
ICA Küresel Konferans ve Genel Kurulu 10-13 Kasım'da

Uluslararası Kooperatifler Birliğinin (ICA), "Küresel Konferans ve Genel Kurulu" 10-13 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 95 ülkeden, ulusal kooperatif birliklerinden üst düzey yaklaşık bin yöneticinin katılacağı, ICA Küresel Konferans ve Genel Kurulu 10-13 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, "2020'ye Doğru Kooperatifler" konusuyla düzenlenecek organizasyonda, Avrupa'dan Asya'ya Ortadoğu'dan Afrika'ya birçok ülkeden temsilci ağırlanacak. 

Türkiye'yi temsilen organizasyona katılan Tarım Kredi Kooperatifleri, ICA'nin bölgesel çatı örgütü Avrupa Kooperatiflerinin yönetim kurulunda da yer alıyor. 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi'nin görüşlerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kooperatifler, bireylerin tek başlarına yetersiz olan sermayelerini birleştirerek yatırıma yöneltir ve üretimde artış sağlar. Böylece bireysel tasarruflar uygun kooperatif modelleriyle ekonomiye kazandırılır. Bu çerçevede bakıldığında Antalya'da düzenlenecek uluslararası organizasyonu önemsiyoruz. Bu kapsamda organizasyonda 'Sermayeye Erişimde İnovatif Araçlar ve Kaynaklar' konulu bir konuşma yapacağım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.